تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد (4)
  • قبل از بررسی تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد  لازم است توضیحاتی در رابطه با ساختار و عملکرد این دستگاه ها داده شود که به درک بهتر این موضوع کمک زیادی خواهد کرد. کمپرسور هوا و پمپ باد از دستگاه های پرکاربرد در زمینه های مختلف کاری بوده که از آنها برای تأمین هوای فشرده ابزارآلات بادی و تجهیزات پنوماتیک استفاده می شود. این دستگاه ها در زمینه های صنعتی و کارگاهی مورد استفاده قرار می گیرند و به نوعی نیروی محرکه تجهیزات بادی به شمار می روند. کمپرسور هوا و پمپ باد در انواع و مدل های مختلفی به بازار عرضه می شوند که در ادامه به بررسی بیشتر خصوصیات آنها خواهیم پرداخت.

    معرفی کمپرسور هوا و پمپ باد

    همان طور که می دانید ابزارآلات و تجهیزات بادی با هوای فشرده و نیروی باد کار می کنند که کمپرسور هوا و پمپ باد وظیفه تأمین این هوا و متراکم کردن آن را بر عهده دارند. عملکرد این دستگاه ها بر پایه مکش هوای آزاد به داخل مخزن و تحویل هوای متراکم و با فشار بالا به بیرون بوده که این هوا از طریق تجهیزات بادی چون شلنگ فنری و کوپلینگ باد به ابزارآلات بادی منتقل می شود. یک نکته مهم در رابطه با عملکرد کمپرسور هوا و پمپ باد، توجه به گنجایش این دستگاه ها بوده که باید متناسب با شرایط کاری و نوع ابزارآلات مورد استفاده انتخاب شود؛ چرا که استفاده از کمپرسور و پمپ باد که گنجایش مخزن آن هیچ تناسبی با میزان هوای مصرفی ابزار بادی ندارد می تواند به موتور کمپرسور و پمپ فشار وارد کند و سبب استهلاک آن شود.

    تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد (1)

    علاوه بر آن استفاده از یک کمپرسور و پمپ با گنجایش مخزن نامتناسب باعث هدر رفتن انرژی و صرف هزینه های جاری بالا می شود. در مورد عملکرد پمپ و کمپرسور هوا می توان گفت که این دستگاه ها از طریق انرژی مکانیکی، هوا را به داخل مخزن مکیده و پس از متراکم کردن، آن را در اختیار ابزارآلات بادی قرار می دهد و همین پروسه خود سبب افزایش دمای هوا می شود. بر همین اساس در طراحی این دستگاه ها از یک خنک کننده سیال نیز استفاده شده است.

    روش تنظیم کمپرسور باد | مراحل نصب پمپ بادی

    کمپرسور هوای سیلندر پیستونی

    عملکرد این کمپرسورها بر اساس حرکت رفت و برگشتی پیستون ها بوده، بدین صورت که دو سوپاپ بکار رفته در طراحی این دستگاه ها در لحظه شروع بکار بسته می شوند. سپس حرکت رو به پایین پیستون باعث کاهش فشار داخلی و وارد شدن هوا به داخل آن از طریق سوپاپ ساکشن می شود. پس از ورورد هوا و بالا رفتن پیستون، فشار داخلی دستگاه افزایش یافته و هوا متراکم می گردد. در آخر این هوای فشرده با فشار بالا از سوپاپ مکش خارج می شود.

    کمپرسور هوا و پمپ باد اسکرو

    در طراحی این پمپ ها از دو حلزونی به شکل نر و ماده استفاده شده است و عملکرد آن بدین صورت بوده که با ورود هوا به داخل حلزونی و دوران حلزونی ها، هوا در داخل دستگاه محبوس شده و با ادامه این دوران، هوا متراکم و فشرده می شود. سپس این هوای متراکم با فشار بالایی از انتهای حلزونی دیگر خارج می گردد. این پمپ ها در دو مدل روغنی و بدون روغن در دسترس هستند.

    ارزان ترین و بهترین کمپرسور باد ایرانی کدام برند است؟ | راهنمای خرید

    تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد (2)

    کمپرسور هوا و پمپ باد روغنی

    در این کمپرسورها به دلیل تماس و تعامل بالایی که قطعات با هم دارند از روغن استفاده می شود تا در هنگام لغزش و تماس با یکدیگر دچار سایش نشوند. همچنین استفاده از روغن و ماده روانکاری در کمپرسور هوای روغنی باعث بالا رفتن کارایی دستگاه و افزایش طول عمر آن می شود.

    کدام کمپرسور باد خارجی بهتر است؟ | راهنمای خرید

    کمپرسور هوا و پمپ باد بدون روغن

    این پمپ ها به گونه ای طراحی شده اند که در آنها از روغن استفاده نشود و دلیل آن نوع کاربری است که از این دستگاه ها صورت می گیرد. از این پمپ ها در صنایع غذایی و دارویی، صنایع رنگ و ابزار دقیق استفاده می شود که نفوذ روغن در تجهیزات می تواند مضر و خطرساز باشد.

    کمپرسور هوای پیستونی دبل

    در طراحی این کمپرسور از دو هواساز استفاده شده است، از این رو به آن کمپرسور پیستونی دوبل گفته می شود. چنانچه در فرایند کاری مورد نظر به حجم هوای بالایی نیاز داشته باشید، به طور همزمان می توانید از هر دوی این هواسازها استفاده کنید. همچنین در صورت خرابی یکی از این هواسازها می توان از دیگری استفاده نمود. در آخر چنانچه به یک فرایند کاری سبک مشغول هستید، می توانید یکی از این هواسازها را مورد استفاده قرار دهید که همین امر نیز باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.

    تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد (3)

    کمپرسور هوای خشک پیستونی

    از پمپ باد خشک پیستونی برای متراکم کردن گازهای هیدروژن، اکسیژن، نیتروژن، دی اکسید کربن، نیترواکساید و هوای بدون روغن استفاده می شود. این پمپ ها از فشار نهایی 45 بار برخوردار بوده و ظرفیت نرمال آنها به 100 متر مکعب بر ساعت می رسد.

    تفاوت بلوور و کمپرسور

    نتیجه گیری

    با توضیحاتی که در این مطلب و در رابطه با مشخصات کمپرسور هوا و پمپ باد ارائه شده می توان به این نتیجه رسید که این دستگاه ها در هر مدل و ظرفیتی که باشند، از یک طراحی، ساختار و کاربری برخوردار بوده و هیچ تفاوتی با هم ندارند؛ به عبارت دیگر کمپرسور هوا و پمپ باد عناوین مشترک برای دستگاه هایی هستند که عنوان منبع تغذیه ابزارآلات بادی مورد استفاده قرار می گیرند. در آخر چنانچه به دنبال تهیه و خرید مدل های مختلف کمپرسور به هوا یا پمپ باد هستید، فروشگاه ابزارچی می تواند یک انتخاب درست و هوشمندانه برای شما باشد.

     

    800 کلمه با موارد مربوطه به سيو و لینک سای داخلی

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای