فرز سنگبری
  • در سال های دور تر، افراد برای برش زدن فلزات، سنگ و مواد ساختمانی از دستگاه های دستی استفاده می‌کردند. استفاده از این دستگاه ها، پروژه ای زمان بر و پرهزینه بوده و به قدرت و افراد بیشتری لازم داشت. در نهایت برای راحت تر شدن از این قبیل کار ها، انواع ابزار فرز طراحی شد. این ابزار به دو نوع فرز سنگبری و فرز آهنگری تولید شده است و استفاده های متفاوتی هم دارند؛ اما مهم ترین تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری چیست؟
    هدف این مقاله که توسط تیم ابزارچی آماده شده است، قصد داریم این دو دستگاه پر کاربرد را به طور اصولی تر شناخته و فرق آن‌ها را باهم بررسی کنیم.
    بهتر است قبل از بررسی فرق فرز سنگبری و آهنگری به معرفی این دو ابزار بپردازیم:

    دستگاه فرز سنگبری چه کاربردی دارد؟

    فرز سنگبری

    با دقت به اسم این فرز می‌توان متوجه شد که فرز سنگبری جهت برش سطوح سنگی مختلف تهیه و استفاده می‌شود. در اصل، این دستگاه پراستفاده، یک ابزار ساختمان سازی و صنعتی می‌باشد که برای برش زدن و سنباده زنی انواع سنگ، سرامیک و گرانیت استفاده می‌شود. کاربرد این فرز اکثراً در نو سازی و نما سازی ظاهر محیط است. صفحه های گرد پهن و چرخان فرز های سنگبری با سرعت حدود ۶ هزار تا ۶ هزار و ۵۰۰ دور در دقیقه می‌گردد و سنگ‌هایی با قطر ۲۳۰ میلی متر را به راحتی برش می‌زند.

    دستگاه فرز آهنگری چیست؟

    فرز آهنگری

    همان گونه که از نام این دستگاه پیداست، فرز آهنگری جهت برش زدن انواع آهن‌آلات و فلز ها مورد استفاده قرار گرفته و سرعت کار را بالا می‌برد؛ بنابراین، بیشترین استفاده فرز آهنگری در کار های ساختمان سازی، نوسازی و صنعت است. اگر در نظر دارید که به کمک اره آهن بُر کار فرز آهنگری را انجام دهید، باید بدانید که این کار انجام شدنی نیست و این دستگاه کاربرد های مخصوص خود را دارد. تعداد دور آزاد فرز آهنگری از فرز سنگبری بیشتر است و حدود ۸ هزار تا ۸ هزار و ۵۰۰ دور در دقیقه می‌باشد. فرز آهنگری با وجود برخورداری از سرعت و قدرت مناسب، انرژی کمی هم نیاز دارد؛ بنابراین می‌توان آن را یک ابزار بسیار پراستفاده و محبوب به شمار آورد.

    تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری

    بعد از بررسی کارکرد این دو مدل فرز، بهتر است که تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری را به طور تخصصی بررسی کنیم.

    • همان گونه که گفته شده، اساسی ترین تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری در سرعت چرخیدن صفحه برش آن‌ها است. این تفاوت به صورتی است که سرعت آزاد چرخش صفحه فرز آهنگری را می‌توان در حدود ۲ هزار دور بالا تر از سرعت چرخش صفحه برش آزاد فرز سنگبری حساب کرد.
      درواقع این تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری، به دلیل بزرگ تر بودن دنده های فرز سنگبری می‌باشد؛ در غیر این صورت، این دو فرز مشابه هیچ تفاوتی در قسمت آرمیچر ندارند.
    • فرق های میان فرز سنگبری و فرز آهنگری باعث می‌شود که نتوان این دو ابزار را به جای هم استفاده کرد؛ این به این دلیل است که در صورت استفاده از هرکدام از این دو فرز جای هم این امکان وجود دارد که به شما یا به سطح موردنظر آسیب بدی وارد شود.
      البته این خطر تنها در زمان انجام پروژه های سنگین وجود دارد و درحال انجام برش های سبک می‌توانید از فرز سنگبری و آهنگری به جای هم استفاده کنید. ظریف تر بودن قطر صفحه برش فرز آهنگری در مقایسه با صفحه فرز سنگبری را می‌توان دیگر تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری به حساب آورد.
    • با توجه به انواع تفاوت بین فرز سنگبری و آهنگری که در این قسمت به آن‌ها اشاره شد، بهتر است که قبل از تهیه هر کدام از این دو مدل فرز، حتماً به نوع استفاده آن‌ها دقت کافی کرده و کارکرد هر دو را با نیاز خود مقایسه کنید.
      اگر می‌خواهید یکی از این دو مدل فرز را تهیه کنید، بهتر است حتماً با یک فرد باتجربه در این حوضه مشورت کنید و دستگاه فرزی را که با نیاز کار شما متناسب است را انتخاب کنید.

    خرید فرز با اندازه مناسب نیازتان

    فرز آهنگری

    اگر تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری را ندانید انتخاب اندازه مفید آن برای کار مورد نظرتان سخت تر است؛ زیرا اندازه ها، توان، ظرفیت و استفاده های مختلفی دارند که باید بدانید هر کدام مناسب چه کاری است. این اهمیتی ندارد که استفاده شما شخصی و سبک است یا یک پروژه بزرگ طراحی و تولید را انجام می‌دهید، در هر صورت باید بدانید که کدام دستگاه فرز را نیاز دارید و متوجه باشید که تفاوت آهنگری با فرز سنگبری چیست.
    اندازه های مختلف فرز موجود در بازار ابزار:
    فرز 115 میلیمتری
    فرز 125 میلیمتری
    فرز 150 میلیمتری
    فرز 180 میلیمتری
    فرز 230 میلیمتری

    اندازه این فرز ها کاملاً مخصوص کاربرد آن‌ها است. برای نمونه، اگر یک کارگاه خانگی جهت انجام کار های سبک دارید یک فرز 115 میلیمتری به دلیل برخورداری از وزن سبک و اندازه جمع و جور می‌تواند بسیار مناسب باشد؛ اما از سوی دیگر، فرز های 230 میلی متری، به طور عمده مخصوص کار های صنعتی سنگین تر است.
    برای انجام کار های حرفه ای تر، مانند بنایی، آهنگری و صنایع نو سازی و ساخت و ساز، فرز های 115 میلیمتری برای کار شما مناسب نخواهد بود و این امکان وجود دارد که فرز 180 یا 230 میلیمتری کاربردی تر باشد. این فرزها با موتورهای قوی و گنجایش صفحه برش های بزرگتر کارهای سنگین تری در زمان کمتری را نسبت به نمونه های کوچکتر خود انجام خواهند داد.

    با توجه به دلایل گفته شده، تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری نکته قابل توجهی است که باید در نظر گرفته شود.

    نکات ایمنی مهم در زمان کار با فرز اهنگری و فرز سنگبری

    فرز سنگبری

    کار با انواع فرزهای سنگبری و اهنگری می‌تواند نگران کننده باشد و به شما یا پروژه صدمه بزند. برای این که از این آسیب‌ها در امان باشید، باید چند نکته ضروری ایمنی را دانسته و انجام دهید. از مهم ترین نکات ایمنی قابل ذکر در زمان کار با فرزهای آهنگری و سنگبری، می‌توان به این توصیه ها اشاره کرد:

    • قبل از کار با این دو فرز، از محکم و سالم بودن تیغه های صفحه فرز اطمینان حاصل کنید و بدانید چک کردن مداوم آن‌ها ضروری است.
    • به هیچ صورتی خودتان صفحه برش فرز را در آن قرار ندهید و برای این کار از یک فرد ماهر کمک بگیرید.
    • قطعه ای که باید روی آن کار انجام شود را در فاصله استاندارد تا دستگاه فرز قرار دهید که احتمال صدمه رسیدن به انگشتان شما از بین برود.
    • در مواقع کار با از دستگاه فرز، از جا دادن اندازه و وزن بیش از حد در دستگاه فرز خودداری کنید تا صدمه ای به دستگاه فرز یا دستتان وارد نشود.
    • در صورتی که به نظرتان رسید مهره محور فرز دستگاه بیش از اندازه سفت شده است، ابزار را خاموش کرده و محور را به کمک ابزارآلات مخصوص کمی باز کنید. گاهی افراد از نیروی چرخشی دستگاه جهت باز کردن مهره آن استفاده می‌کنند که در این صورت ممکن است آسیب‌های غیرقابل جبرانی به خود فرد وارد شود.
    • مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه فرز آهنگری و سنگبری، قبل از استفاده از آن، مهم می‌باشد. به این دلیل که در این دفترچه، نحوه و موقعیت ای کار با دستگاه فرز و نحوه تنظیم سرعت و وزن مورد نیاز برای کار برای شما شرح داده شده است.
    • بدن و دستتان را درحال کار با دستگاه فرز در فاصله مناسبی قرار دهید.
    • جهت جلوگیری از آسیب رساندن از سمت تراشه پلیسه های ایجاد شده با دستگاه فرز، مهم است که از عینک ایمنی آن استفاده کنید و بعد از خاموش کردن دستگاه فرز، تراشه های پلیسه را پاک کنید.
    • لباس‌های زیادی گشاد، انگشتر و شال گردن خود را پیش شروع به کار با این دستگاه، کنار بگذارید؛ این به این دلیل است که گیر کردن این لباس ها داخل دستگاه فرز می‌تواند شما را به طرف این دستگاه کشیده و مشکلات دردناکی را برای شما ایجاد کند.
    • با گذاشتن یک حفاظ مناسب روی دستگاه، از به وجود آمدن آسیب‌های ممکن در مواقع شکسته شدن تیغه، پیشگیری کنید.
    • دستگاه فرز آهنگری با سنگبری را به کمک روغن های مخصوص خنک کنید.

    حرف پایانی

    فرز آهنگری و فرز سنگبری از پر کاربرد ترین ابزار های بازار هستند که هرکدام استفاده خود را دارند. برای خرید دستگاه فرز سنگبری و آهنگری بهتر است بسته به حیطه کاری خود، به قطر صفحه، سرعت دستگاه، کارایی آن و مارک دستگاه فرز دقت کنید تا بتوانید تهیه آن بهره کافی ببرید.

    در این مطلب که توسط ابزارچی تهیه شده است، سعی کردیم به طور کامل تفاوت فرز آهنگری با فرز سنگبری و همچنین استفاده ها و نکات ایمنی کار با فرز آهنگری و سنگبری را برای شما شرح داده و به جهت درک بیشتر از کاربرد این دو نوع فرز پر کاربرد و نکاتی که برای خرید این دستگاه ها نیاز است به آن ها دقت شود را توضیح دهیم.
    فروشگاه ابزارچی این فرز ها را با ضمانت بلند مدت به فروش رسانده و شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات کامل تر از محصولات ایرانی و خارجی فروشگاه معتبر ابزارچی با ما تماس حاصل فرمایید. شماره تماس: 02166700611

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای