استاندارد گوشی ایمنی (2)
  • آشنایی با استاندارد گوشی ایمنی به کاربران کمک می کند تا یک گوشی با کیفیت و متناسب با شرایط کاری را انتخاب نمایند. گوشی که محافظ خوبی برای سیستم شنوایی باشد و کاربران در هنگام استفاده از آن احساس راحتی داشته باشند. امروزه استفاده از گوشی های ایمنی در زمینه های کاری مختلف مخصوصا در مشاغلی که با آلودگی صوتی بالایی همراه هستند به امری رایج تبدیل شده است. بر همین اساس ما در این مطلب قصد داریم پس از بررسی ضرورت استفاده از گوشی ایمنی به معرفی و بررسی استاندارد گوشی ایمنی بپردازیم.

    ضرورت استفاده از گوشی ایمنی

    از آنجایی که این گوشی ها در انواع، مدل ها و برندهای مختلفی به بازار عرضه می شوند، آشنایی با مشخصات و ویژگی های آنها می تواند راهنمای خوبی برای کاربران در انتخاب یک گوشی استاندارد و با کیفیت باشد. لازم به ذکر است که نویز و آلودگی صوتی بالا می تواند برای شنوایی کاربران خطرساز باشد که این شرایط در حین کار مستلزم رعایت یک سری اصول ایمنی است.

    همانطور که می دانید در محیط های صنعتی و بزرگ آلودگی صوتی بالایی وجود دارد و امکان حذف کامل این آلودگی ها وجود ندارد، کاربران ناچارا خود را با شرایط پیش آمده سازگار نمایند. همانطور که می دانید قرار گرفتن در معرض این آلودگی ها برای سیستم شنوایی انسان در بلند مدت می تواند خطرساز باشد. لذا کاربران می بایست با استفاده از لوازم و تجهیزات ایمنی و شنوایی مانند انواع گوشی ایمنی همچون مدل های مختلف ایرماف (روگوشی) و ایرپلاگ (توگوشی) از تاثیر مخرب آلودگی های صوتی بکاهند.

    بر اساس ماده 91 و تبصره 2 ماده 95 قانون کار، کاربران و کارفرامایان می بایست متناسب با شرایط و محیط کاری و طبق استانداردها از این تجهیزات ایمنی و حفاظتی استفاده نمایند.  قابلیت حفاظتی این تجهیزات به نوع طراحی، کیفیت ساخت گوشی و شرایط محیطی آن بستگی دارد. البته بر اساس ماده 90 قانون کار این تجهیزات ایمنی قبل از استفاده می بایست مورد آزمایش قرار گیرند تا از سلامتی و کیف مطلوب آنها در حین کار اطمینان حاصل شود.

    استاندارد گوشی ایمنی

    استاندارد گوشی ایمنی شامل یک سری مشخصات و فاکتورها بوده که به کاربران کمک می کند تا یک گوشی ایمنی با کیفیت، متناسب با شرایط کاری و مقاوم در برابر آثار زیان آور را تهیه و خریدار نمایند. در این بخش به معرفی و بررسی یک سری از این ویژگی ها خواهیم پرداخت که به صورت زیر است.

    استاندارد گوشی ایمنی (1)

    شکل گوش در استاندارد گوشی ایمنی

    توجه به شکل گوشی از فاکتورهای مهم در بررسی استاندارد گوشی ایمنی بوده که حتما قلا از تهیه و استفاده لازم است مورد توجه کاربران قرار گیرد. گوشی های ایمنی در انواع، ابعاد و شکل های مختلفی به بازار عرضه می شوند که این مشخصات می بایست متناسب با شرایط کاری، وضعیت کاربران و انتظارات آنها باشد. همچنین گوش کاربر دارای شکل ها و کانال های مختلفی بوده که متناسی با آن می توان یک گئشی استاندارد و با کارایی بالا را خریداری کرد.

    به عنوان مثال کاربرانی که گوش آنها دارای تعدادی کانال دایره ای شکل بوده، بهتر است از ایربلاگ مدل پله ای استفاده کنند. در طرف دیگر کاربرانی که کانال های گوش بیضوی دارند می توانند با کمک ایرپلاگ دایره ای از وارد آمدن آسیب های جدی و جبران ناپذیر به سیستم شنوایی خود جلوگیری کنند. در آخر جنس این تجهیزات از فوم بوده و از کاربری آسان و دوام بالایی برخودارند.

    آموزش استفاده از تراز لیزری

    اندازه گوش در استاندارد گوشی ایمنی

    اندازه وسایز گوشی ایمنی از دیگر مشخصاتی است که در هنگام خرید این محصولات لازم است بدان توجه ویژه شود. این تجهیزات باید متناسب با نیاز کاری و استاندارد گوشی ایمنی انتخاب شوند. به عنوان مثال اگر دهانه این گوشی ها از یک حد مشخص بزرگتر باشد به طور درست و مفید نمی توان آنها را در داخل یا روی گوش قرار داد. همچنین اگر دهانه گوش کوچکتر از دهانه گوشی مد نظر باشد، گوشی ایمنی به درستی بر روی گوش قرار نگرفته و در طواتنی مدت باعث گوش درد می شود.  از آنجایی که این تجهیرات در انواع و مدل های مختلفی به بازار عرضه می شوند، قبل از خرید این محصولات لازم است به اندازه و سایز آنها توجه گردد.

    استاندارد گوشی ایمنی (3)

    سهولت در استفاده از گوشی ایمنی

     گوشی های ایمنی در انواع و مدل های مختلفی در دسترس هستند که این تنوع به کاربران کمک کند تا یک گوشی را تهیه نمایند که نحوه استفاده از آن آسان و بی دردسر باشد. گوشی ایمنی نباید گوش کاربر را اذیت کند و به راحتی بر روی گوش وی قرار گیرد. پس استفاده از گوشی ایمنی که باعث ایجاد درد در بخش های مختلف گوش کاربران می شود بی فایده خواهد بود. همچنین گوشی مورد نظر نباید مزاحم فرایند کاری کاربران شود و مهارت آنها را در حین کار محدود کند. همچنین یک مشخصه مهم در گوشی ایمنی ایرپلاگ دیده می شود که می تواند بسیار کاربردی و موثر باشد که آن هم قابلیت NRR یا درجه کاهش سروصداست که در اغلب این گوشی ها دیده می شود. البته لازم است با نحوه استفاده از این قابلیت گوشی آشنا باشیم.

     

      برخورداری از نشان استاندارد

    برخورداری از نشان استاندارد در تجهیزات ایمنی شنوایی بدین معناست که وسیله مورد نظر متناسب با ظرفیت تعیین شده و نوع طراحی و متریال مورد استفاده در طراحی آن، توانایی کافی جهت مقابله و حذف آلودگی های صوتی را داشته باشد. استاندارد آمریکایی ANSI و استـانداردهای اروپایـی (EN)  از جمله معتبرترین و رایج ترین استانداردهای موجود در لوازم و تجهیزات صنعتی و ایمنی بوده  که این استانداردها برای تایید کیفیت تجهیزات و عملکرد مطلوب آنها لحاظ می شوند.

    سوالات متداول

    1. چه میزان آلودگی صوتی می تواند برای گوش کاربران خطرساز باشد؟

    نویز و آلودگی صوتی بالای dBA/TWA 85 می تواند برای شنوایی کاربران بسیار خطرساز باشد.

    1. استاندارد گوشی ایمنی ایرپلاگ کدام است؟

    در مورد استاندارد گوشی ایمنی ایرپلاگ می توان گفت که گوشی هایی از جنس فوم، بدون نیاز به پیچش در داخل گوش، دارای دسته، با قابلیت مصرف چند باره، میرایی در فرکانس های مختلف، دارای سرهم بندی مجزا و غیره  می توانند بسیارمفید و کاربردی باشند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای