پیستوله رنگ پاش دستگاهی میباشد که از آن جهت پاشیدن رنگ بر روی سطوح و اجسام استفاده میشود. پیستوله با جدا کردن قطرات رنگ و پاشیدن یک دست آن روی انواع سطوح، رنگی یک دست ایجاد میکند. این ابزار، در صنعت بسیار پرکاربرد بوده و انواع مختلفی نیز دارد که هر کدام به هدف مشخصی تهیه و استفاده میشود.هدف این مقاله، بررسی فرق پیستوله رنگ پاش با سایه پاش است و تیم ابزارچی آن را آماده کرده است تا شما عزیزان را بیشتر با کاربرد این دو وسیله کابردی آشنا کند.
پیستوله سایه پاش نیز یک نوع رنگ پاش میباشد. این پیستوله نکات مثبت بسیاری دارد که از آنها میتوان به کنترل میزان پاشیدن رنگ اشاره کرد. درواقع، پیستوله سایه پاش وقتی کاربرد دارد که رنگ آمیزی محدوده باریکی را قصد دارید انجام دهید.
راهنمای مطالعه
پیستوله رنگ پاش چیست؟
شما به کمک ابزار پیستوله رنگ پاش قادر خواهید بود که سطوح مورد نظر خود را به طور مرتب و کاملاً یکدست رنگ پاشی کنید. این وسیله، برای پاشیدن سریع و مستقیم رنگ خیلی مناسب بوده ولی برای یک فرد تازه کار میتواند کاملاً عجیب باشد. پیستوله های رنگ پاش در نوع های مختلف برقی و بادی ساخته و عرضه میشوند. پیستوله های بادی به کمک پمپ های باد (کمپرسور های هوا)، رنگ را بر روی قسمت مورد نظر شما با قدرت بالا پخش میکنند. این مطلب به شما در جهت یادگیری روش پاشیدن رنگ با پیستوله کمک خواهد کرد تا مخلوط کردن رنگ، نحوه صحیح نگه داشتن پیستوله هنگام پاشش، مشکل در پاشیدن رنگ، تمیز کردن ابزار و حفظ ایمنی هنگام کار را به خوبی انجام دهید.
پیستوله سایه پاش چیست؟
پیستوله سایه پاش جهت اسپری نمودن رنگ به صورت خط های باریک تر مورد تهیه میشود. از این رو، به این ابزار پیستوله سایه پاش میگویند. این را هم بدانید سایه پاش های متفاوتی به برند های مختلف مانند پیستوله سایه پاش نووا و … در بازار ابزار موجودند که میتوانید بسته به نیاز خود تهیه کنید.
پیستوله های سایه پاش، یکی از مدل های پیستوله رنگ در بازار جهت رنگ کاری میباشد. کار این پیستوله کاملاً مشابه به پیستوله های مناسب رنگ کاری است اما از نظر اندازه کوچک تر میباشد. از این پیستوله میتوان جهت پاشیدن رنگ بر روی هر سطحی استفاده کرد که با دقت بالا، رنگ را میپاشند.
این دستگاه، جدا از رنگ پاشی قسمت های حساس از بنا یا قطعات میتواند در رنگ پاشی اجسام کوچک هم کاربردی باشد. اندازه کوچک این دستگاه و قابلیت حرکت چرخشی آن باعث شده است، به راحتی جهت رنگ کاری سطح مقطع های کوچک، کاربردی باشد. جهت رنگ کاری دقیق با کیفیت بالا، میتوان از این ابزار برای پاشش رنگ، بهره مند شد.
روش پاشیدن رنگ با پیستوله | روش کار با پیستوله
کاربرد پیستوله سایه پاش
کارایی پیستوله سایه پاش تنها به پاشش سایه محدود نمیشود. اگر شما سازنده لوازم تزئینی باشید، در قسمت رنگ کاری آن نیاز به ابزار آلاتی دارید که رنگ را طور کنترل شده و با کمترین میزان مصرف مواد بر روی سازه پیاده کند. اندازه کوچک پیستوله سایه پاش جهت رنگ کاری قسمت هایی از سازه که کوچک میباشد و دسترسی به آن دشوار است را آسان میسازد. به عنوان مثال، به آسانی میتوانید داخل طبقههای کتابخانه های طرح چوبی را رنگ کاری کنید. دستگاه پیستوله سایه پاش این امکان را به شما میدهد که حتی رنگ های متفاوتی مثل رنگ روغنی، فوری، سیلر، کیلر، نیم پلی استر را با حساسیت بالا بپاشید.
مشخصات پیستوله سایه پاش
پهنای پاشیدن رنگ پیستوله های سایه پاش تا حداکثر 7 سانتی متر یا 2 اینچ، از دیگر موارد مثبت استفاده از این وسیله جهت رنگ کاری میباشد که با پیچ تنظیم پاشش، پهنای پخش رنگ آن متغیراست. برای ایجاد کردن رنگ متمرکز یا پخش آن روی قسمت های مورد نظر میتوان پیچ تنظیم کننده را به عقب و جلو فشار داد.
برای کنترل میزان حجم خروجی رنگ هم میتوانید از راه چرخش پشت سوزن اقدام کنید. پیچی که در کنار ورودی هوای پیستوله قرار داده شده است، به شما در تنظیم فشار هوای ورودی کمک خواهد کرد.
این امکان باعث میشود تا رنگ کار، مدیریت بیشتری در پاشش رنگ داشته باشد. این مزایای ذکر شده برای پیستوله ها، استاندارد میباشد و اگر قصد دارید در کار خود حرفه ای باشید، میتوانید جهت خرید پیستوله سایه پاش اقدام کنید.
نگهداری از پیستوله سایه پاش
برای گرفتن نتیجه بهتر، پس از هر بار استفاده از پیستوله حتماً آن را نظافت نمایید، زیرا این کار باعث افزایش طول عمر پیستوله و کارایی بهتر آن میشود. به هیچ عنوان از فشار بالاتر از توان پیستوله استفاده نکنید. از ضربات ناگهانی به پیستوله در هنگام استفاده، خودداری نمایید. نازل و سوزن پیستوله نیز به هیچ عنوان نباید جدا شوند.
فرق پیستوله رنگ پاش با سایه پاش
اگر میخواهید از ابزار پیستوله رنگ پاش استفاده کنید، باید در رنگ کاری و نقاشی باتجربه باشید، به این دلیل که نقاشان حرفه ای صنعتی یا ساختمانی، حتماً باید از این مدل پیستوله در ابزارآلات خود داشته باشند. همانطور که از اسم این ابزار واضح است، هدف از استفادهٔ این دستگاه در مواقع رنگ کاری شیار ها و سطوح و اجسام میباشد؛ اما از سوی دیگر، به کمک خرید پیستوله های سایه پاش میتوانید کار های رنگ کاری را بسیار ظریف و با کیفیت انجام دهید.
سایه کاری با ابزار سایه پاش، یکی از قسمت های رنگ کاری سطوح است. در رنگ کاری قسمت های چوب و فلز جهت زیباتر نشان دادن اجسام و سطوح، قسمت هایی از آن را سایه کاری میکنند. برای مثال، هنگام رنگ کاری درب، در مرحله پیش از زدن رنگ نهایی قاب دور درب، قسمتهای ابزار خورده، شیارهای CNC و … را با پیستوله سایه پاش سایه کاری میکنند. در این قسمت امکان کنترل دقیق میزان پاشش رنگ بر روی قسمتهای مشخص شده بسیار اهمیت دارد و هر اندازه پاشش رنگ دقیق تر انجام شود، کیفیت کار هم به مراتب افزایش خواهد یافت.
یکی از مهم ترین مزایای این نوع پیستوله ها، قابل استفاده بودن آنها جهت به کاربردن انواع رنگ مانند رنگ های روغنی، سیلر، آکریلیک، نیم پلی استر و… است. بهترین گزینه رنگ برای استفاده در این پیستوله، رنگ های رقیق میباشد که کار رنگ پاشی را با دقت بیشتر و با کیفیت تر انجام میشود. پیستوله سایه پاش های حرفه ای تر، بدنه ای با جنس استیل دارند که به صورت کامل، ضد زنگ و کم وزن میباشد. پیستوله ها باید با تمامی موقعیت های آب و هوایی سازگار باشند و مقاومت بالایی را در برابر مضرات مواد شیمیایی داشته باشند.
عیب یابی انواع پیستوله رنگ پاش و سایه پاش
در صورت نشت مایعات از نازل ابزار، این احتمالات وجود دارد:
- مهره آب بند خیلی محکم است
- نازل کهنه یا خراب شده است
- فنر سوزنی شکسته شده است
- اندازه نازل مناسب نیست
در صورت منقطع شدن اسپری
- کیفیت مواد پایین بوده و یا سطح آن کم است
- انسداد عبور مایعات (گرفتگی)
- مواد خیلی سنگین میباشد و رقیق نشده است
رنگ در حال اسپری غلیظ و کدر شده است
- فاصله زیاد پیستوله رنگ از زمین
- رقیق نشدن رنگ پیستوله به اندازه کافی
- بیش از حد بودن فشار هوا
- حین پاشیدن پیستوله رنگ را خیلی تند تکان میدهید
- پیچ تنظیم سیال زیادی محکم میباشد
در صورت سیال بودن بیش از حد رنگ پیستوله
- نگه داشتن پیستوله رنگ پاش خیلی نزدیک به سطح زمین
- رنگ بیش از حد رقیق شده است
- پیچ تنظیم سیال بیش از حد شل است
خرید بهترین پیستوله رنگ پاش و سایه پاش از ابزارچی
رنگ کاری با انواع پیستوله های رنگ پاش و سایه پاش جهت مصارفی که نیاز به دقت بالایی دارند، پیشنهاد میشود. رنگ پاش ها و سایه پاش ها، تنظیمات متفاوتی برای نوع پاشش، میزان پاشش و کنترل فشار رنگ دارند که تأثیر بسیار مؤثری بر کیفیت پاشش رنگ و امکان پاشیدن یک دست رنگ را دارد. به طوری کلی میتوان گفت که پیستوله های رنگ پاش، جهت رنگ کاری سطوح با انداره های متفاوت و پیستوله های سایه پاش جهت رنگ پاشی درز ها، قسمت های باریک و حساس تر میباشد.
با مطالعه این مقاله میتوانید شناخت کلی و کاربردی ای از فرق پیستوله رنگ پاش با سایه پاش های موجود در بازار را کسب نمایید. این مطالب توسط ابزارچی، معتبر ترین فروشگاه ابزارآلات و یراق آلات کارگاهی و ساختمانی آماده شده است و امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
مطالب مفید و عالی بود.