پاشیدن رنگ با پیستوله
  • شما به کمک ابزار پیستوله رنگ پاش قادر خواهید بود که سطوح موردنظر خود را به طور مرتب و کاملاً یکدست رنگ پاشی کنید. این وسیله، برای پاشیدن سریع و مستقیم رنگ خیلی مناسب بوده ولی برای یک فرد تازه کار می تواند کاملاً عجیب باشد. پیستوله های رنگ پاش در نوع های مختلف برقی و بادی ساخته و عرضه می شوند. پیستوله های بادی به کمک پمپ های باد (کمپرسور های هوا)، رنگ را بر روی قسمت موردنظر شما با قدرت بالا پخش می‌کنند. این مطلب به شما در جهت یادگیری روش پاشیدن رنگ با پیستوله کمک خواهد کرد تا مخلوط کردن رنگ، نحوه صحیح نگه داشتن پیستوله هنگام پاشش، مشکل در پاشیدن رنگ، تمیز کردن ابزار و حفظ ایمنی هنگام کار را به خوبی انجام دهید. این مقاله توسط تیم ابزارچی آماده شده است.

    مراحل روش پاشیدن رنگ با پیستوله

     پیستوله رنگ پاش

    مرحله نخست، تهیه پیستوله رنگ پاش مناسب

    در صورتی که شما از یک پیستوله رنگ پاش میان رده و قیمت مناسب به درستی استفاده و آن را به روش درستی تمیز کنید، در طول عمر مفیدی برای شما کار می کند. پیستوله رنگ پاش نوع های متفاوتی دارد؛ برای مثال، در یک مدل پیستوله رنگ پاش، مخزن رنگ بالاتر از اسلحه می‌باشد و نیروی جاذبه این امکان را می‌دهد تا رنگ به درون تفنگ وارد شود. در یکی از مدل های دیگر، مخزن رنگ در پایین تفنگ رنگ پاش قرار دارد که کمی متفاوت تر عمل می‌کند.

    بهتر است بدانید ک لازم است که با تمام قسمت های مختلف پیستوله آشنا شوید. ضروری ترین این قسمت ها، ایرکپ، نازل، پیچ تنظیم کننده سیال و پیچ تنظیم پاشش می‌باشد و البته پیچ یا دکمه فن که در برخی از پیستوله رنگ پاش ها وجود دارد.

    فرق پیستوله رنگ پاش با سایه پاش | بررسی و مقایسه

    مرحله دوم، هوا

    پیستوله رنگ‌پاشی که ما تهیه کرده ایم، بایستی به یک شلنگ هوا متصل شود که این شلنگ هوا به پمپ باد وصل می‌باشد. فشار هوا که با واحد PSI پوند در هر اینچ مربع شناخته می شود بسته به نوع پیستوله رنگ پاش و مواد مورد استفاده مختلف است. اطمینان حاصل کنید که قوطی رنگ و دستورالعمل های تفنگ بررسی شوند تا ببینید PSI توصیه شده چیست. به طور معمول، رنگ های پایه آب نسبت به رنگ های لاکی یا مینا به هوای کمتری لازم دارند. دامنه حدودی مورد استفاده 40-80 PSI است. می توانید PSI را روی پمپ بادی خود یا تنظیم کننده هوا که می تواند به تفنگ یا شیلنگ هوا وصل شود را تنظیم کنید.

    مرحله سوم، مایع و سیال

    به طور کلی، همه رنگ ها باید رقیق شوند تا بتوانند از راه رنگ پاش رد شوند. رنگ را با هر حلالی که می توانید برای تمیز کردن استفاده کنید، می‌شود رقیق نمود (برای نمونه، لاتکس، اکریلیک با آب، لاک با رقیق کننده لاک، استون و دیگر حلال ها). یک راه مناسب برای برسی سازگاری و خوب بودن رقیق کننده این می‌باشد که یک چوب همزن را به رنگ آغشته کنید و پس از آن، آن را بالا نگه دارید. در صورتی که دیده شود که 3 قطره رنگ از چوب خارج می شود، به این معنی می‌باشد که رنگ به خوبی رقیق شده است؛ اما اگر رنگ بیش از حد رقیق شود، شره می کند و اگر به اندازه لازم رقیق نشود، لکه های رنگ بر روی سطح باقی می‌ماند.

    مرحله چهارم، فن

    بعضی وقت ها از فن به عنوان سری اضافی پخش کننده نام برده می‌شود، اما بیشتر مردم آن را فن می‌نامند. فن میزان پاشش رنگ را تنظیم می کند. اگر از یک فن بزرگ جهت رنگ پاشی روی یک سطح کوچک استفاده کنید، رنگ زیادی بیرون می‌ریزد که باعث هدر رفتن رنگ و پول شما می‌گردد. به همین صورت، اگر از فن کوچک برای یک سطح پهن استفاده کنید، مدت ‌زمان طولانی تری جهت استفاده از پیستوله رنگ پاش لازم می‌باشد و احتمال پاشش نا منظم بیشتر می‌شود.

    این را هم بدانید که هنگام تعویض فن، باید مقدار مایعات خارج شده و PSI را هم تغییر دهید. در جهت گیری ایرکپ، اگر دو قطعه ای که از کلاهک بیرون می زند به صورت عمودی باشد، شما حالت اسپری افقی را مشاهده می‌کنید. این موضوع، به صورت برعکس هم صدق می کند.

    مرحله پنجم، تنظیم کردن پیستوله رنگ پاش

    حالا که میدانید میزان غلظت رنگ باید به چه صورت باشد، باید آن را در مخزن پیستوله بریزید. همیشه از صافی رنگ جهت ریختن رنگ در مخزن رنگ پیستوله استفاده کنید، حتی در صورتی که رنگ شما تمیز و صاف به نظر می آید، احتمالاً یک یا دو توده رنگ در آن وجود دارد که صافی آن را می گیرد.

    اگر رنگ را صاف نکنید، توده هایی از رنگ خشک، گردو خاک و هر چیز دیگری که در رنگ افتاده باشد، راه پیستوله رنگ شما را مسدود می کند. این را بدانید که مسدود شدن تفنگ می‌تواند وقت شما را بگیرد. صافی های رنگی مخروطی را می توانید به طور کلی از هر ابزار فروشی تهیه کنید. رنگ پاش خود را روی نگهدارنده پیستوله قرار دهید تا قادر باشید رنگ خود را به درون آن وارد کنید. مراقب باشید که مخزن رنگ را تا بالا پر نکنید چون قطعاً سرریز می‌شود. از روی دیگر، پیستوله رنگ پاش شما سنگین تر خواهد شد و دست شما زودتر خسته خواهد شد. درب مخزن را ببندید و اطمینان حاصل کنید که محکم می‌باشد.

    کمپرسور بادی خود را روشن کنید. ما توصیه می کنیم که یک اتصال سریع به انتهای شلنگ هوا داشته باشید چون تفاوت بزرگی ایجاد خواهد کرد و به شما امکان می‌دهد تا پیستوله رنگ پاش خود را به آسانی و سریع به شلنگ هوا وصل و یا از آن جدا کنید. کمپرسور را روی PSI مناسب تنظیم کنید. این اطمینان را حاصل کنید که از شلنگ یا پیستوله نشت هوا وجود ندارد.

     رنگ پاش

    مرحله ششم، ایمنی کار

    اهمیتی ندارد که از چه رنگی استفاده می کنید؛ اما مهم است که هنگام انجام کار از ایمنی خود اطمینان حاصل کنید. همیشه روی قوطی رنگ خریداری شده و یا برگه اطلاعات ایمنی مواد را مطالعه کنید و دستورالعمل های ایمنی آن‌ها را دنبال کنید و پس از آن، کار با پیستوله رنگ پاش را از آغاز کنید. در این روند، شما در حال پاشیدن ذرات رنگ به هوا هستید و آن‌ها ممکن است به راحتی در ریه ها، روی پوست و یا حتی به چشم شما وارد شوند.

    از دستگاه های تنفسی، لباس محافظ جهت پوشاندن دست و پا، دستکش نیتریل و عینک های ایمنی استفاده کنید. همچنین مهم است جدا از توجه به اینکه از چه رنگی استفاده می کنید، در یک محیطی با تهویه خوب کار کنید.

    مرحله هفتم، تست رنگ قبل از کار

    همواره مهم است که شما مرحله آزمایشی روی کاغذ، مقوا و یا چوب پیاده کنید تا بتوانید هوا، سیال یا فن را تنظیم کنید. همینطور، این کار به شما این امکان را می‌دهد تا اطمینان حاصل کنید رنگ شما به خوبی درست شده است. جدا از این، می توانید الگوی اسپری را بررسی کنید تا مطمئن شوید که منظم است.

    مرحله هشتم، مرحله پاشیدن رنگ با پیستوله

    اگر در زمان آزمایش رنگ از کیفیت اسپری راضی بودید، زمان آن است که کار اصلی را شروع کنید. شما باید ییستوله رنگ پاش را در حدود 20 سانتی متر جدا از سطحی که می‌پاشید نگه دارید. اسلحه را کاملاً عمود بر سطح نگه دارید. اگر مستقیم نباشد، پوشش نامنظمی ایجاد می‌شود.

    اگر فن به صورت عمودی باشد، از بالا آغاز کنید و به صورت ردیفی به پایین حرکت کنید. سر پیستوله را در لبه سطح قرار دهید. از چپ به راست کار کنید، ماشه را بکشید و دست و بازوی خود را از سمت چپ به راست حرکت دهید. در یک نقطه تمرکز نکنید و فقط دست خود را حرکت دهید. اگر بین ردیف ها خیلی خشک است، پیستوله رنگ پاش خود را به ردیف قبلی نزدیک کنید تا از ایجاد فاصله جلوگیری گردد.

    مرحله نهم، نکات پاشیدن رنگ با پیستوله

    روش پاشیدن رنگ با پیستوله

    پیش از شروع رنگ کاری، همیشه ابتدا ماشه را از سطح جسم موردنظر دور کنید. این روش از قرار گرفتن هرگونه بوگر خشک شده روی نازل بر روی قطعه شما پیشگیری می کند. زمانی که به انتهای یک ردیف یا ستون می رسید، ماشه را به آرامی رها کنید تا زمانی که دست خود را به ردیف بعدی می برید یا به ستون بعدی تکان می‌دهید، از ریختن مواد جلوگیری کند. انگشت خود را روی ماشه به اندازه کافی فشار دهید تا هوا خارج شود. حتی وقتی که رنگ نمی‌ریزید هم این کار را انجام دهید. این روش، فشار هوا را در همان میزان حفظ خواهد کرد.

    اگر مرحله اول رنگ شما به صورت ردیفی پاشیده می شود، مرحله دوم را به طور ستونی بپاشید و بالعکس. این کار کمک می کند تا پوشش یک دستی داشته باشید.

    مرحله دهم، تمیز کردن پیستوله رنگ پاش

    پاک کردن پیستوله کمی سخت اما لازم می‌باشد. بعضی از کتابچه های راهنمای روش پاشیدن رنگ با پیستوله تأکید دارند که شما باید پیستوله رنگ پاش خود را فقط با مواد معدنی پاک کنید. بسیاری از افراد کار بلد رنگ پاش خود را با موادی که برای رقیق کردن رنگ خود استفاده کرده اند، مانند آب یا استون، تمیز می کنند.

    ایر کپ، پیچ تنظیم کننده سیال و مخزن را جدا کنید. جدا کردن پیچ تنظیم سیال معمولاً کار سخت تری است و به آچار نیاز دارد. آچار فرانسه در بعضی از پیستوله ها به خوبی کار می کند اما بیشتر تولید کنندگان آچارهای مخصوص پیستوله تولید کرده اند و دارای انواع استاندارد شش ضلعی می‌باشند تا کار را راحت تر کرده و از لغزش پیشگیری کنند.

    شما باید تمام قسمت های پیستوله را به طور جداگانه پاک کنید. اطمینان حاصل کنید که رنگ از داخل پیستوله، روزنه های هوا، نازل، مخزن و غیره پاک شده است. قبل از بستن دوباره پیستوله، میزان کمی روغن روان کننده را روی همه قطعات بزنید تا یک دست بودن قطعات حفظ شود.

    برای اطمینان از اینکه داخل پیستوله 100٪پاک شده باشد، آن را دوباره به شیلنگ هوا متصل کنید، مخزن را با کمی ماده تمیز کننده پر کرده و هوا را از طریق پیستوله خارج کنید. این موضوع به شما کمک می کند تا در زمان تمیز کردن، موادی که باقی مانده است را پاک کنید.

    مرحله یازدهم، عیب یابی پیستوله رنگ پاش

    عیب یابی پیستوله رنگ پاش

    در صورت نشت مایعات از نازل ابزار، این احتمالات وجود دارد:

    مهره آب بند خیلی محکم است

    نازل کهنه یا خراب شده است

    فنر سوزنی شکسته شده است

    اندازه نازل مناسب نیست

    در صورت منقطع شدن اسپری

    کیفیت مواد پایین بوده و یا سطح آن کم است

    انسداد عبور مایعات (گرفتگی)

    مواد خیلی سنگین می‌باشد و رقیق نشده است

    اگر رنگ در حال اسپری غلیظ و کدر شده است

    فاصله زیاد پیستوله رنگ از زمین

    رقیق نشدن رنگ پیستوله به اندازه کافی

    بیش از حد بودن فشار هوا

    حین پاشیدن پیستوله رنگ را خیلی تند تکان می دهید

    پیچ تنظیم سیال زیادی محکم می‌باشد

    در صورت سیال بودن بیش از حد رنگ پیستوله

    نگه داشتن پیستوله رنگ پاش خیلی نزدیک به سطح زمین

    رنگ بیش از حد رقیق شده است

    پیچ تنظیم سیال بیش از حد شل است

    نتیجه گیری با ابزارچی

    پس از اینکه اصول گفته شده در این مقاله را یاد گرفتید، می توانید به قسمت های پیچیده تر رنگ پاشی با پیستوله را یاد بگیرید. اطلاعات بسیار زیادی در مورد انواع مختلف پیستوله رنگ پاش، اندازه نازل، تنظیم کننده ها، کاهش فشار، CFM، دما، طول و میزان شلنگ هوا، سیستم های تهویه، ساخت اتاقک اسپری، سطح رطوبت و غیره وجود دارد که در این مقاله نمی‌گنجند. این مطالب توسط ابزارچی، معتبرترین فروشگاه ابزارآلات و یراق آلات کارگاهی و ساختمانی آماده شده است و امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای