تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی
  •  

    امروزه با ارتقا مراکز خرید، فروشگاه ها، کارخانه ها و انبار ها، ماشین هایی جهت انتقال بار و پالت ها از کامیون و وانت به قفسه ها طراحی شده اند که تا سرعت کار را بالا برده و ریسک وارد شدن صدمه به بار را کاهش دهند. یکی از این ماشین های حمل کننده بار، جک پالت است. جک پالت انواع مختلفی دارد که شامل جک پالت دستی و برقی میشود. این دستگاه ها هم مانند دیگر لوازم و ابزارآلات، نیاز به تعمیر و نگهداری صحیح دارند تا عمر آن‌ها بیشتر شده و از استهلاکشان پیشگیری شود.
    هدف ارائه این مطلب، راهنمایی جهت تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی می‌باشد و توسط تیم ابزارچی آماده شده است.

    جک پالت چیست؟

    جک پالت

    قبل از راهنمایی نحوه تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی، لازم است که مروری کوتاه بر مکانیزم کار این وسیله و انواع آن داشته باشیم.
    جک پالت، وسیله ای می‌باشد که جهت انتقال راحت بسته ها و بار های بزرگ در فروشگاه های مختلف، کارخانه ها، انبار ها و داروخانه ها، به کار می‌رود. جهت جا به جایی و منتقل کردن دستگاه های حجیم و سنگین یا لوازم خانه هم از این دستگاه استفاده میشود تا کمترین آسیبی به آن‌ها وارد نشود.
    این جک پالت ها، دارای بسیار محکم و با دوام بوده و به راحتی کنترل می‌شوند؛ این ویژگی ها در کنار طراحی مناسب، باعث شده است که در مکان های باریک و انبار ها، استفاده زیادی داشته باشند.
    این دستگاه جهت جا به جا کردن پالت های بزرگ طراحی شده اند و از این رو به آن جک پالت میگویند. این وسیله را به نام های پالت بر دستی، جک پالت بر و پالت تراک دستی نیز می‌شناسند.

    تفاوت جک پالت و استاکر | انواع و نحوه کار

    جک پالت دستی

    می‌توان گفت که کن قیمت ترین و ساده ترین مدل انواع جک پالت، جک پالت دستی است که تا ۵ تن گنجایش یار دارد. گنجایش های جک پالت دستی ۲٫۵ تن، جک پالت دستی ۳ تن و جک پالت دستی ۵ تن، بیشتر از باقی آن‌ها مشتری دارد.
    لازم است بدانید که به کمک این دستگاه، تنها قادر خواهید بود که پالت ها و بار را جا به جا کنید و نمی‌توانید ارتفاع آن را بالا ببرید.

    جک پالت برقی

    این مدل جک پالت، به طور کامل با برق کار کرده و کار با آن معمولاً به کمک یک باطری ۲۴ ولت ۲۲۵ آمپر ممکن میشود. پمپ این ماشین به وسیله برد های الکترومکانیکی کار می‌کند و اهرم فرمان آن ارگونومیک می‌باشد. این دستگاه دارای حدوداً ۲۰۰۰ ساعت کار مفید است.

    روش کار با جک روغنی | ساختار جک هیدرولیکی

    نگهداری جک پالت دستی و برقی

    نگهداری جک پالت دستی و برقی

    این وسیله یکی از کاربردی ترین دستگاه ها در میان تجهیزات انبارداری است. جهت جلوگیری از خرابی زودرس دستگاه و استفاده بلند مدت از آن، باید به طور مرتب تعمیر و نگهداری از جک پالت دستی و برقی را انجام دهید. به طور کلی این دستگاه دوام زیادی دارد اما در نظر گرفتن برخی نکات باعث میشود تا جک پالت دیرتر استهلاک پیدا کند.

    استفاده از روغن برای جک پالت و نگهداری از پمپ هیدرولیک آن

    این وسیله، به کمک پمپ هیدرولیک، بار را بالا و پایین مبرد. پمپ جک پالت، از روغن هیدرولیک جهت افزایش فشار دستگاه استفاده می‌کند. جهت تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی به روش درست، باید روغن هیدرولیک آن بررسی شود تا در سطح مناسبی قرار بگیرد. نحوه درست پر کردن روغن را در ادامه مطلب برسی می‌کنیم:

    • قدم اول: جک پالت باید در یک محیط صاف و محکم قرار بگیرد در دسته کنترل آن به سمت پایین باشد تا شاخک های آن هم در پایین ترین قسمت باشد.
    • قدم دوم: به کمک ابزار پیچ گوشتی سر صاف پلاگین و واشر ورودی مخزن روغن هیدرولیک را باز نمایید. اگر این ورودی را پیدا نمی‌کردید، دفترچه راهنمای جک پالت خود را مطالعه کنید.
    • قدم سوم: به کمک قیف، میزان مناسبی از روغن هیدرولیک را داخل مخزن جک پالت بریزید و بررسی کنید که بیش از حد نریخته باشید.
    • قدم چهارم: به کمک دسته جک پالت، چند بار پمپ بزنید که روغن هیدرولیک وارد آن بشود.
    • قدم پنجم: قدم ۳ و ۴ را چند بار انجام دهید تا زمانی که سطح روغن هیدرولیک در پایین دریچه مخزن پایدار باشد.
    • گام ششم: قسمت پلاگین و واشر مخزن روغن هیدرولیک را به حالت اول قرار دهید و به کمک پیچ گوشتی مسطح آن را سفت کنید. اگر اطراف مخزن روغن ریخته است، آن را با دستمال پاک کنید.

    روش هواگیری جک روغنی | نکات مهم هواگیری جک هیدرولیکی

    بازرسی واحد هیدرولیک جک پالت

    نخست باید بیرون واحد هیدرولیک به جهت نداشتن نشتی روغن بررسی بشود. پس از آن، واحد هیدرولیک یا پمپ هیدرولیک را بررسی می‌کنیم. برای این کار، بار را روی جک پالت گذاشته و آزمایش می‌کنیم.
    معمولاً برای این کار، باری با وزن زیاد روی جک پالت می‌گذاریم اما باید مراقب بود که وزن آن بیش از حد نباشد. پس از آن صبر می‌کنیم تا یک ربع تا ۲۰ دقیقه به همین شکل بماند. از این رو، عملکرد دستگاه سنجیده میشود.
    پس از این مراحل، اگر دستگاه نشت روغن داشت آن را بررسی کرده و مطمئن شوید روغن هیدرولیکی که استفاده می‌کنید مناسب جک پالت شماست. جهت این کار می‌توانید نوع روغن مخصوص دستگاه را از شرکت برند جک پالت خود بپرسید.
    یک نکته دارای اهمیت این است که از روغن خودرو یا روغن ترمز نباید برای پمپ هیدرولیک جک پالت استفاده کنید.

    مشکلات رایج تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی

    مشکلات رایج در تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی

    گاهی جک پالت نمی‌تواند بار را بلند کند

    • گیر کردن هوا در پمپ هیدرولیک: جهت برطرف کردن این مشکل، اهرم را در وضعیت خلاص قرار داده و به طور دستی اهرم را با سرعت میان ۵ تا ۱۰ بار و یا برای یک ربع بالا پایین کنید. این کار را تا زمانی که این ایراد حل شود انجام دهید.
    • کم شدن روغن هیدرولیک: دستگاه را در حالت پایین گذاشته و بعد پلاستیکی را که مخزن مایعات هیدرولیک را محکم کرده را جدا کنید و مخزن روغن را پر کنید. اگر این ایراد حل نشد، مخزن جک پالت را خالی کرده و دوباره این کار را انجام دهید.

    وقتی روی جک پالت بار گذاشته میشود پایین می‌آید

    اگر زمانی که جک پالت بارگیری می‌کند پایین میاید یا نمی‌تواند بالا رود، دریچه هیدرولیک را باز کرده و صبر کنید تا روغن و ناخالصی ها تخلیه شوند.

    جک پالت جا به جا نمی‌شود

    چرخ جک پالت خراب است: اگر قادر بودید، چرخ جک پالت را جدا کرده و آن را از اول وصل کنید و از مناسب بودن چرخ برای جک پالت مطمئن شوید. چک کنید مانعی در مسیر چرخ نباشد. اگر ایراد آن رفع نشد، باید چرخ را عوض کنید.

    جک نمی‌تواند به درستی بار را پایین بیاورد

    جک پالت را چک کنید و از سالم بودن قطعات فریم آن اطمینان حاصل کنید. پیوند بالابر و میله فشار نقش مهمی در این روند دارند و بایستی کاملاً بررسی شوند. اگر قسمتی خرابی داشت، باید تعویض شود.

    نحوه صحیح کار با جک پالت به منظور آسیب نرسیدن به آن

    نحوه صحیح کار با جک پالت

    اهرمی که روی دستگیره این دستگاه قرار دارد، شامل سه حالت است که اولی برای کاستن ارتفاع شاخک ها که تخلیه بار را انجام می‌دهد، دومی برای جا به جا کردن بار و سومی به جهت بالا بردن شاخک ها به کار می‌رود. به این ترتیب، شخصی که با این دستگاه کار می‌کند، موقعیت را تنظیم کرده و با این سه حالت کار می‌کند.
    جهت انجام کار با جک پالت، فرد پشت وسیله می‌ایستد و اهرم را تنظیم می‌کند. پس از آن، دسته را بالا و پایین برده که به این ترتیب، به کمک پمپ بادی ارتفاع شاخک ها بیشتر میشود. بعد از آن، وسیله را جلو برده تا شاخه های آن داخل پالت واقع شوند. بعد از این مراحل، فرد بایستی اهرم را در قسمت وسط قرار دهد تا جک پلات جا به جا شود. در مرحله آخر، اهرم را به بالا برده و ارتفاع شاخک ها را می‌کاهد تا شاخه ها از پالت بیرون برود.

    تفاوت جک های هیدرولیک و پنوماتیک |ویژگی جک های روغنی و بادی

    خلاصه مطلب با ابزارچی

    جهت تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی که از دستگاه های کاربردی کارخانه ها و فروشگاه ها است، باید چند مرحله را انجام دهید.
    در قدم اول بررسی کنید که اگر مشکلی به وجود آمده است ریشه یابی کنید. اگر چرخ ها یا شاخک های دستگاه معیوب بودند دیگر نباید از جک پالت استفاده کنید تا تعمیر شود. قطعات خراب دستگاه باید به سرعت تعویض شوند تا از هرگونه خسارت به بار ها یا پالت ها پیشگیری شود.
    پس از این مرحله، باید توسط جک پالت بارگیری انجام دهید تا روند کار دستگاه و قطعات را بررسی کنید.
    در این مقاله به طور کامل نحوه کار جک پالت و نحوه تعمیر و نگهداری جک پالت دستی و برقی را بررسی کردیم. ابزارچی، بهترین فروشگاه ابزارآلات ایرانی و خارجی اصل، این مقاله را جهت راهنمایی شما عزیزان آماده کرده و امیدواریم برایتان مفید بوده باشد.

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۲ رای