جک روغنی
  • یکی از دستگاه هایی که بایستی در هر وسایل نقلیه موجود باشد، ابزار جک است. اگر این وسیله کاربردی را در ماشین خود نداشته باشید، ممکن است در سفر یا رانندگی های طولانی و بیرون شهری به مشکل بخورید. امروزه کمتر راننده ای است که خرید این ابزار را مهم نداند.
    بعضی از افراد کم تجربه، بدون مطلع بودن از وضعیت لاستیک های ماشین و عدم سرویس آن، با وجود نداشتن لوازم یدکی و جک تصمیم به سفر می‌گیرند. در این مواقع احتمال پنچر شدن ماشین و در راه ماندن، بالا می‌رود. این وسیله که جهت پنچرگیری لاستیک به شما کمک می‌کند، انواع مختلفی دارد که برای مثال می‌توان به جک هیدرولیک یا روغنی، جک سوسماری، جک پنوماتیک یا بادی و جک برقی اشاره کرد. هدف این مقاله، آموزش مختصر روش کار با جک روغنی است که توسط ابزارچی، معتبر ترین فروشگاه فروش ابزارآلات و یراق آلات آماده شده است.

    کاربرد جک چیست؟

    روش کار با جک روغنی

    جک یک نوع ابزار است که جهت بالا بردن یا بلند کردن ماشین یا وسایلی با وزن بالا در استفاده روزمره یا در صنایع مختلف استفاده می‌شود.
    زمانی که نیاز است ماشین از زیر برسی شود یا نیاز به پنچرگیری داشته باشد، از جک استفاده می‌شود؛ بنابراین بهتر است در زمان سفر یا رانندگی های بین شهری این وسیله را به همراه داشته باشید.

    تفاوت جک های هیدرولیک و پنوماتیک |ویژگی جک های روغنی و بادی

    جک هیدرولیکی یا جک روغنی چیست؟

    این مدل جک که کاربرد زیادی هم دارد، دارای دو قسمت و حجم کوچکی است. اندازه کوچک جک هیدرولیکی، یک مزیت محسوب شده و حمل آن را راحت می‌کند.
    جک روغنی، یک سرپیچی دارد که مقدار بلند شدن ابزار از زمین را مشخص می‌کند.
    قسمت قرار گرفته شده در زیر ماشین، به دلیل برجستگی هایی که دارد، خطر استفاده از آن را کاهش می‌دهد.
    جک هیدرولیک یا روغنی در اکثر مواقع برای بلند کردن ماشین های نقلیه با وزن های مختلف کاربرد دارند.

    نکات مثبت و منفی استفاده از جک های هیدرولیکی روغنی

    جهت برسی مزایا و معایب جک های روغنی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    • قدرت و دوام جک روغنی
    • راه اندازی آسان محصول
    • عمر بیشتر و استهلاک کم
    • می‌تواند حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل کند (برعکس)
    • انرژی با توان بالا ایجاد می‌کند
    • ایراد تولید آلودگی در اطراف
    • حساسیت به گرد و خاک
    • به دلیل خطر نشت روغن احتمال آتش سوزی به وجود میاورد

    جک روغنی چگونه کار می کند؟

    جک روغنی

    جک روغنی و یا جک های هیدرولیکی که اکثراً در مکانیکی ها به زیاد دیده ایم، کار را بسیار برای مکانیک ها آسان می‌کنند و به راحتی می توانند یک ماشین 3 تنی را بالا برده و به تعمیرات خود رسیدگی کنند.

    جک های روغنی همانطور که معلوم است، به سری جک هایی گفته می شود که از روغن و ساختار فلزی تشکیل شده اند تا زمانی که پای خود را بر روی پدال آن می‌گذارید به آسانی و خیلی تند بتوانید ماشین و یا اجسام سنگین را بدون کمترین کمک بالا ببرید.

    قطعات تشکیل دهنده دستگاه جک روغنی، شامل چه چیز هایی می‌باشد؟

    • استوانه روغن
    • سیلندر
    • دسته
    • سوپاپ رفت
    • سوپاپ برگشت
    • خلاص کن

    روش کار با جک روغنی

    بهتر است قبل از هر کاری، با هم روش کلر و ساختار جک های هیدرولیکی را بررسی کنیم.

    وقتی پای خود را بر روی پدال یک جک روغنی نگه میداریم، همزمان با این عمل، یک استوانه در انتهای جک به سمت بالا به حرکت میاید اما جالبی موضوع اینجاست که این حرکت عمودی دارای یک نقطه آغاز و یک نقطه پایان مشخص است اما چطور چنین چیزی امکان دارد؟

    زمانی که شما روغنی را داخل یک استوانه فلزی میریزید و در هر دو سمت، پیستون حرکتی تعبیه میکنید، خاصیت روغن این می‌باشد که اگر از یک طرف فشاری به آن وارد شود از طرف دیگر نیرویی معادل (F = P * A) را به ما خواهد دارد.

    اگر برای روغن کاری جک روغنی خود نیز به راهنمایی دارید، صفحه روش هواگیری جک روغنی | نکات مهم هواگیری جک هیدرولیکی را حتما مطالعه نمایید.

    جک هیدرولیکی برای چه منظوری مناسب است؟

    جک روغنی

    جک هیدرولیکی که به اسم جک دستی هم شناخته می‌شود، از یک سیال هیدرولیکی استفاده می‌کند که تراکم ناپذیر می‌باشد تا بارهای بسیار سنگین و بزرگ را حمل کند. آن‌ها عمدتاً برای کاربردهای تجاری ساخته شده اند تا به این ترتیب، مدت زمان لازم برای بلند کردن اجسام سنگین را کم کند. جک‌های روغنی در اندازه‌ها و شکل مختلف ساخته می‌شوند، اما اکثراً توسط دارندگان کامیون و شاسی بلند خریداری می‌شوند.
    اگر ماشین شما فاصله کمی از سطح زمین دارد، جک روغنی ممکن است مورد مناسبی جهت خرید نباشد. این دستگاه بسیار کاربردی بوده و زمانی که می‌خواهید بدون هیچ کمکی یک لاستیک پنچر شده را از ماشین خود تعویض کنید لازم می‌باشد.
    جک‌های روغنی از روی باریک بودن بدنه شان، استحکام زیادی ندارند. جک‌های روغنی دارای حداقل ارتفاع بالابر هستند که در هنگام کار با خودروهایی که ارتفاع زیادی از سطح زمین دارند، اختلال ایجاد می‌کنند.

    تفاوت جک پالت و استاکر | انواع و نحوه کار

    انواع دستگاه جک روغنی

    جک های هیدرولیکی، دارای سه نوع می باشند:
    یک طرفه ساده، یک طرفه ورودی و خروجی، دو طرفه
    یک طرفه: قطر پیستون و دسته آن یک اندازه است و تنها یک ورودی برای داخل شدن و خروج روغن دارد
    یک طرفه ورودی و خروجی: دسته پیستون کمتر از قطر پیستون می‌باشد و دارای دو محفظه جهت داخل شدن و خروج روغن دارد.
    دو طرفه: قطر دسته پیستون کوچکتر از قطر پیستون می‌باشد و این امکان است که یک دسته پیستون یا دو دسته پیستون در دو طرف پیستون داشته باشد و دارای دو محفظه جهت ورود و خروج روغن دارد.
    این شکل جک به‌ صورت استوانه ای بادی در ظرفیت های متفاوت در بازار عرضه می شود.

    اکثراً در مکانیکی ها از چه نوع جکی استفاده می کنند؟‌

    در مکانیکی ها بیشتر از جک روغنی استفاده می شود و همانطور که گفته شد برای راحتی کار از این نوع جک استفاده می کنند.

    اما در مکانیکی ها از جک مکانیکی از نوع آکاردئونی هم جهت استاتیک و استیبل ساختن خودرو و هم برای نگه داشتن و مطمئن سازی خودرو از لحاظ تکیه گاهی استفاده می شود.

    معادله انتقال نیرو در جک هیدرولیکی با معادلات مهندسین مکانیک

    جک روغنی

    اگر به صورت کامل تخصصی بخواهیم روش کار کردن و ساختار جک روغنی را توضیح دهیم، به این صورت است:
    p – به معنای فشار
    F – به معنای نیرو (بر حست نیوتون و یا کیلوگرم)
    A – به معنای سطح پیستونی که به روغن فشار پای شما را انتقال میدهد

    حالا اگر بخواهیم تصور کنیم که شما نیرویی معادل 20 کیلوگرم به پدال وارد می کنید و بخواهیم بدانیم که چقدر نیرو در روغن منتقل می شود، در صورتی که سطح پیستون 10 در نظر بگیریم. در اینجا می خواهیم مقدار فشار را محاسبه کنیم:
    F = P * A
    P = 20 / 10
    P = 2 PAS
    همانطور که مبینید، فشاری معادل با 2 پاسکال در روغن جابجا می شود.

    چکیده مطلب

    احتمالاً بدانید که انواع و مدل های گوناگونی از جک های روغنی در بازار ابزار عرضه می‌شود که هر کدام از آن‌ها قیمت های مختلفی دارند. این تفاوت قیمتی ممکن است کار شما را برای انتخاب جک مناسب کارتان سخت تر کند و به همین دلیل باید تلاش کنید تا از افراد متخصص و آشنا به این نوع دستگاه ها کمک بگیرید. در آخر امیدواریم که این مطلب به شناخت شما از این نوع دستگاه و دریافت روش کار با جک روغنی کمک کرده باشد و حداقل موارد اصولی مرتبط با این موضوع را درک کرده باشید. انتخاب و تهیه انواع جک روغنی و همچنین روش نصب آن در محل، یک موضوع تخصصی و نیازمند تجربه می‌باشد که بهتر است به کمک متخصصین حرفه ای و افراد آموزش دیده انجام شود.
    ابزارچی، معتبر ترین فروشگاه ابزارآلات و یراق آلات ایرانی و خارجی اصل، همواره آماده خدمت رسانی و راهنمایی شما در این زمینه است. برای تعمیر جک روغنی خود نیز می‌توانید روی ابزارچی حساب باز کنید، فقط کافی است به صفحه تعمیرات ابزار و یراق آلات برقی و صنعتی ابزارچی مراجعه نمایید.

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۳ رای