ابزارهای بادی از قدرتمندترین ابزارهایی هستند که در صنایع و مشاغل مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. به این ابزارها که تجهیزات پنوماتیک نیز میگویند کاربردهای گستردهای در مشاغلی مانند نجاری، کابینت سازی، کاشی کاری و رنگ آمیزی خودرو و … دارند. همراه با ابزارهای بادی معمولا از کمپرسود باد یا هوا نیز استفاده میشود و این دستگاه مسئولیت تامین هوای فشرده مورد نیاز ابزار بادی را بر عهده دارند. انتخاب کمپرسور باید متناسب با حجم هوای مورد نیاز انجام شود. زیرا در غیر اینصورت موجب اتلاف انرژی شده و به موتور فشار زیادی وارد میکند. در نتیجه کمپرسور خیلی سریعتر دچار خرابی و استهلاک میگردد. ازاینرو برای انتخاب یک کمپرسور با ظرفیت مناسب باید به نوع، قدرت، اندازه، سرعت ابزار و شرایط محیط کار توجه نمود.
یکی از بهترین و پرکاربردترین کمپرسورها، پمپ باد سایلنت است. این دستگاه نیز همانند سایر ابزارآلات ممکن است دچار ایرادات و خرابیهایی شود و اگر به موقع رفع شود میتوان از پرداخت هزینههای بیشتر و اتلاف زمان جلوگیری نمود. از شایعترین مشکلات این کمپرسورها پر نشدن مخزن آنها است که میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. اگر میخواهید با دلایل باد نشدن پمپ باید و چگونگی رفع آن بیشتر آشنا شوید پیشنهاد میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
راهنمای مطالعه
کمپرسور باد بی صدا چیست؟
پمپ یا کمپرسود باد سایلنت، دستگاهی جهت تولید هوای فشرده است. این محصول در مقایسه با کمپرسورهای معمولی باد را با صدای خیلی کمتری تولید میکند و دارای دو نوع بدون روغن و یخچالی است. در واقع مهمترین تفاوت کمپرسور هوا و پمپ باد معمولی و سایلنت تولید هوای فشرده با کمترین صدای ممکن و راندمان بالاتر است.
اصلیترین مزیت این ابزار کاهش نویز اضافی است که موجب به حداقل رساندن یا از بین بردن تمامی صداهای مکانیکی میشود. ازاینرو گزینه مناسبی برای کارگاههای کوچک و نزدیک به فضای کاری شرکت است. علاوه بر این میتواند انتخاب ایدهآلی برای کارخانههایی با پلان باز باشد. میزان صدای کمپرسورهای باد بی صدا یا کم صدا را با واحد دسی بل اندازه گیری میکنند و هرچقدر کمتر باشد پمپ باد صدای کمتری را حین کار تولید میکند. معمولا کمپرسورهای باد تجاری سایلنت دارای 40 الی 60 دسی بل هستند.
ازاینرو توصیه میشود در محیطهای کاری مختلف به جای کمپرسورهای معمولی از کمپرسور باد بی صدا استفاده شود. زیرا پمپهای معمولی با صدای بلندی که ایجاد میکنند در طولانی مدت موجب تحریک شنوایی و در برخی مواقع کاهش شنوایی کارکنان میشود و راندمان کاری آنها را خیلی کاهش میدهد. بنابراین کارفرمایان موظف هستند که در محیط کار برای حفظ ایمنی و سلامت کارکنان و افزایش کارایی آنها از کمپرسور باد سایلنت استفاده کنند.
مهمترین علل پر نشدن مخزن کمپرسور هوا
پر نشدن مخزن پمپ باد سایلنت میتواند دلایل متعددی داشته باشد. این عدم پر شدگی میتواند به صورت دائمی و یا موقت رخ دهد و همزمان با روشن شدن پمپ و یا مدتی بعد از استفاده نمایان شود. در واقع تشخیص علت عدم پر شدن مخزن از مهمترین مسائل هنگام تعمیرات این دستگاهها است و با توجه به هزینههای سنگین تعمیرات میتواند از لحاظ اقتصادی خیلی مهم باشد. از اصلیترین دلایل این مشکل میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
- خرابی موتور
- وجود نشتی
- جریان هوای نامناسب
- خرابی شیر یک طرفه
- مشکلات سوپاپ اطمینان
- به هم خوردن تنظیمات پرشر سوئیچ
در ادامه این موارد را به طور دقیق مورد بررسی قرار میدهیم.
· خرابی شیر یک طرفه مخزن
یکی از اصلیترین قطعات پمپ باد سایلنت شیر یکطرفه است که بر روی مخزن نصب شده و مانع از برگشت هوا به موتور میشود. هنگامی که موتور به درجه فشار خاصی میرسد و خاموش میشود از خارج شدن هوا جلوگیری مینماید. در واقع به دلیل اینکه این شیر تنها اجازه ورود هوا از موتور به مخزن را میدهد به آن شیر یکطرفه میگویند. بنابراین میتوان گفت این شیر نقش بسزایی در نگهداری هوای فشرده دارد. در صورتی که این قطعه عملکرد صحیحی نداشته باشد موجب خالی شدن هوای داخل پمپ شود و از مهمترین علل باد نشدن پمپ باد است.
در صورتی که موتور بیشتر از حد فشار پمپ، هوا تولید نماید موجب خروج هوا از شیر یکطرفه میگردد. همچنین هنگامی که موتور کمپرسور مخزن را پر نماید و سپس خاموش کند خرابی شیر موجب دوباره خالی شدن مخزن میگردد.
برای بررسی خرابی شیر یک طرفه روشهای متفاوتی وجود دارد. برای این منظور ابتدا باید مخزن را پر نمایید و سپس موتور ا خاموش کرده و فیلتر شیر یک طرفه را باز کنید. پس از آن مدتی دست خود را چند لحظه روی شیر یک طرفه بگذارید و بعد از چند ثانیه بردارید. در صورتی که خروج هوا را احساس کردید نشان میدهد که شیک یک طرفه خراب شده و نیاز به تعویض دارد.
اما سوالی که وجود دارد این است که چرا شیر یک طرفه خراب میشود؟ این شیرها دارای یک فنر و یک روکش پلاستیکی هستند. به محض عبور هوا از شیر یکطرفه، فنر آن جمع میشود و با خروج هوا از شیر فنر مجدد باز میشود. این فرآیند مانع از خروج هوا از شیر یکطرفه کمپرسور باد بی صدا میشود. در صورتی که در این شرایط فنر در همان حالت بسته قفل شود، هوا داخل پمپ از مخزن خارج میشود و موجب باد نشدن پمپ میگردد.
· مشکلات سوپاپ اطمینان
یکی دیگر از دلایل باد نشدن پمپ باد مربوط به مشکلات سوپاپ اطمینان است. سوپاپ اطمینان از مهمترین قطعات مخزن کمپرسور هوا سایلنت است که موجب تخلیه فشار مازاد مخزن میگردد. مخزن پمپ تنها میتواند فشار خاصی را تحمل کند و در صورتی که فشار هوای موجود در مخزن خیلی بیشتر از حد تعیین شده باشد احتمال سوراخ شدن مخزن و وارد شدن فشار بیش از حد به موتور وجود دارد.
به طور کلی سوپاپ اطمینان خارج کننده فشار اضافی مخزن است. گاهی اوقات به دلایلی ممکن است تنظیمات این قطعه تغییر کند و روی فشار پایینتری تنظیم شود که موجب میشود مخزن به اندازه کافی از باد پر نشود. به عنوان مثال اگر سوپاپ اطمینان یک مخزن بر روی فشار 8 تنظیم شده باشد و این تنظیم به هم بخورد و روی 7 ثابت شود. در نهایت مخزن فشاری معادل 7 بار خواهد داشت و فشارهای بیشتر از این از سوپاپ تخلیه میشوند.بنابراین روش تنظیم کمپرسور باد و رعایت میزان دقیق آن بسیار حائز اهمیت است و عملکرد دستگاه را تحت تاثیر قرار میدهد.
· خرابی موتور
هنگام استفاده از پمپ باد بی صدا باید از سالم بودن موتور و سایر قطعات آن اطمینان حاصل نمایید. یکی از علل باد نشدن پمپ باد مربوط به مشکلات موتور است. در صورت خرابی موتور دیگر با مقدار فشاری که مخزن را پر میکرد توان پر کردن آن را ندارد. در واقع موتور پس از روش شدن میزان فشار کمتری را به بار رسانده و عملکردی همانند گذشته ندارد. ازاینرو موتور مجبور میشود بیشتر کار کند و این پروسه دیرتر پر شدن مخزن و آسیب رسیدن به سایر قطعات پمپ را در پی دارد. در موتورهای روغنی بیشتر در صورتی که تعویض روغن موتور به موقع صورت نگیرد شاهد خرابی آن هستیم.
· جریان هوای نامناسب در محل پمپ باد
پمپهای باد سایلنت با جذب هوای محیط از طریق دریچه ورودی هوای فشرده ایجاد میکنند و پس از فشرده سازی از طریق موتور آن را به مخزن انتقال میدهد. اما در صورتی که تهویه پمپ به خوبی صورت نگیرد هوا به میزان کافی وارد موتور نخواهد شد و موتور عملکرد مطلوبی نخواهد داشت. علاوه بر این کمبود هوا موجب میشود که موتور نیاز به کار بیشتری داشته باشد و این فرآیند داغ شدن کمپرسور باد و پایین آمدن کارایی آن را در پی خواهد داشت.
همچنین داغ شدن موتور در اثر کمبود هوای ورودی موجب کم شدن کارایی موتور میشود. بنابراین در صورتی که کاهش فشار هوای مخزن پمپ را مشاهده کردید و با تغییر دادن شرایط مشکلتان برطرف نشد احتمالا مشکل از جریان هوای محل قرارگیری دستگاه خواهد بود. علاوه بر این گاهی اوقات فیلتر پمپ ورودی نیز در صورتی که مسدود شده باشد موجب کاهش هوای ورودی و راندمان کمپرسور میشود.
· به هم خوردن تنظیمات پرشر سوئیچ
اختلال در عملکرد پرشر سوئیچ نیز از جمله دلایل باد نشدن پمپ باد محسوب میشود. در واقع اگر این شیر به خوبی تنظیم نشود وظایفی مثل فشار مخزن و روشن و خاموش شدن را نمی تواند به خوبی انجام دهد. سوئیچ فشار دارای دو حالت فشار بالا و پایین است. پرشر سوئیچ با رسیدن به فشار بالا موجب قطع شدن مدار برق میشود. قطع شدن مدار برق مانع از افزایش فشار مخزن فراتر از فشار بالا میگردد. اما در صورتی که پرشر سوئیچ روی فشار پایین تر از حد مطلوب تنظیم شود، پمپ خیلی زودتر از زمان مشخص خاموش میشود و مخزن کامل پر نمیگردد.
· عدم هماهنگی بین عرضه و تقاضا جهت تامین باد
در برخی از مواقع عدم هماهنگی میان عرضه و تقاضا میتواند علت باد نشدن پمپ باد باشد. اگر میزان تقاضای ابزار یا دستگاه شما خیلی بیشتر از هوای فشرده تولید شده توسط پمپ باد باشد، مخزن هرگز پر نمیشود.
چگونه میتوان مشکل پر نشدن مخزن کمپرسور هوا را برطرف نمود؟
تمامی مشکلات و عواملی که موجب باد نشدن پمپ باد میشود را میتوان برطرف نمود. اما هر یک از آنها بسیار حائز اهمیت هستند. در صورتی که شیر یکطرفه با مشکل مواجه شده باشد و یا اینکه مخزن نشت کرده باشد با هزینه کمی میتوان این مشکل را برطرف نمود.
اما اگر موتور دستگاه با مشکل مواجه شود و موتور دچار دائم کاری شود در طی مدت زمان کوتاهتری خراب میشود و هزینه تعمیرات موتور کمپرسور بسیار سنگین است. بنابراین با توجه به عاملی که موجب باد نشدن پمپ باد شده و اینکه به تعمیر و یا تعویض نیاز دارد پروسه سرویس و تعمیر کمپرسور باد بی صدا متفاوت خواهد بود و هزینههای متغیری دارد. اما در صورت خرابی هر یک از قطعات به منظور جلوگیری از آسیب دیدن سایر قطعات و افزایش هزینهها بهتر است که هر چه سریعتر تعمیر دستگاه توسط افراد متخصص انجام شود.
استفاده از پمپ باد برای کارواش
خرید کمپرسود باد سایلنت
خرید پمپ باد (کمپرسور هوا) به دلیل مزایایی که این دستگاه دارد نسبت به گذشته خیلی افزایش یافته است. این دستگاه در مشاغل و صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد. اما این کمپرسورها نیز همانند هر نوع تجهیزات دیگری ممکن است خراب شوند و به تعمیر نیاز پیدا کنند. ازاینرو لازم است که هنگام مواجه شدن با مشکل پر شدن کمپرسور، پس از تشخیص علت آن هر چه سریعتر آن مشکل را برطرف نمایید به تعمیر و نگهداری این تجهیزات بپردازید.
علاوه بر مراقبت اصولی از پمپ باد سایلنت، کیفیت و اصل بودن آن نیز بسیار حائز اهمیت است. بنابراین باید از یک برند معتبر آن را خریداری نمایید. فروشگاه اینترنتی ابزارچی به عنوان یکی از بزرگترین و معتبرترین مراکز ارائه دهنده انواع ابزارآلات و تجهیزات صنعتی، یکی از مجموعههایی است که میتوانید برای خرید ابزار و انواع کمپرسور باد به آن مراجعه کنید. مشاوران و کارشناسان فروش ابزارچی همواره در کنار شما هستند تا بتوانید متناسب با نیاز خود بهترین مدل پمپ باد و تجهیزات خود را خریداری نمایید.
باسلام
پمپ باد سایلنت 50لیتری دارم که تا 2 بار بیشتر باد نمی شود و بعد از دو بار هوا از فیلتر خارج می شود و موتور روشن هست آیا کاسه نمد پیستون(واشر پستون) خراب هست
با تشکر فروان