تفاوت جک پالت و استاکر
  • امروزه با پیشرفت تکنولوژی، دستگاه هایی وارد بازار شده اند که جا به جایی بار ، پالت و جعبه های فروشگاه ها، کارخانه، انبار، مغازه، داروخانه و غیره را آسان کرده است. به کمک این دستگاه ها، کمتر نیاز به نیروی انسانی بوده ، آسیبی به بار نرسیده و کیفیت و سرعت کار بالا میرود.
    دو ماشینی که در سال های اخیر در هر مراکز خرید و کارخانه ای دیده میشود، جک پالت و استاکر میباشد. جک پالت و استاکر، جا به جا کننده و بالابر با وزن بالای 1 تن بوده که این امکان را فراهم میکنند تا بار های سنگین را بشود حرکت داد و در قفسه فروشگاه ها قرار داد.
    هدف از تهیه این مقاله توسط ابزارچی، برسی تفاوت جک پالت و استاکر میباشد.

    لازم است پیش از بررسی تفاوت جک پالت و استاکر، نحوه عملکرد و کاربرد این دو ماشین کاربردی را بدانیم:

    جک پالت چیست؟

    جک پالت

    جک پالت، وسیله ای میباشد که جهت انتقال راحت بسته ها و بار های بزرگ در فروشگاه های مختلف، کارخانه ها، انبار ها و داروخانه ها، به کار میرود.
    جهت جا به جایی و منتقل کردن دستگاه های حجیم و سنگین یا لوازم خانه هم از این دستگاه استفاده میشود تا کمترین آسیبی به آنها وارد نشود.
    این جک پالت ها، دارای بسیار محکم و با دوام بوده و به راحتی کنترل میشوند؛ این ویژگی ها در کنار طراحی مناسب، باعث شده است که در مکان های باریک و انبار ها، استفاده زیادی داشته باشند.
    این دستگاه جهت جا به جا کردن پالت های بزرگ ظراحی شده اند و از این رو به آن جک پالت میگویند. این وسیله را به نام های پالت بر دستی، جک پالت بر و پالت تراک دستی نیز میشناسند.

    جک پالت دستی

    میتوان گفت که کن قیمت ترین و ساده ترین مدل انواع جک پالت، جک پالت دستی است که تا 5 تن گنجایش یار دارد. گنجایش های جک پالت دستی 2.5 تن، جک پالت دستی 3 تن و جک پالت دستی 5 تن، بیشتر از باقی آنها مشتری دارد.
    لازم است بدانید که به کمک این دستگاه، تنها قادر خواهید بود که پالت ها و بار را جا به جا کنید و نمیتوانید ارتفاع آن را بالا ببرید.

    جک پالت ایرانی

    مدل جک پالت ایرانی تی ام اس، شامل 5 قطعه مهم میشود که به صورت زیر هستند:

    • دسته جک پالت
    • پمپ هیدرولیک جک پالت
    • چرخ فرمان جک پالت
    • شاخک جک پالت
    • چرخ شاخک جک پالت

    استاکر چیست؟

    استاکر

    استاکر هم مانند جک پالت جهت جا به جایی بار در انیار ها ، فروشگاه ها و کارخانه ها استفاده میشود. این دو وسیله با هم تفاوت هایی هم دارند. به طور مثال، استاکر میتواند بار را تا ارتفاع بالاتر و حدنود حداقل یک و نیم متر از زمین، جا به جا کند اما جک پالت ارتفاع بار را زیاد نمیکند.
    در کل میتوان گفت که استاکر ها در بارگیری و انتقال بار از وسایل باربر مانند وانت ها، به داخل انبار و قفسه های بلند و بزرگ کاربرد دارند.
    استاکر ها با وزن های متفاوت حدود 1 تن تا 3 تن در بازار ابزار به فروش میرسد.
    این وسیله را به نام های استاکر دستی، لیفتر دستی و لیفتراک دستی هم میشناسند.
    استاکر از لحاظ کاربرد گسترده ای که دارند، معمولا در هر فروشگاه ها و کارخانه ها و انباری دیده میشوند.

    استاکر دستی

    کاملا واضح است که این نوع استاکر به کمک نیروی دست راه اندازی میشود و موتور ندارد. در این دستگاه، جا به جایی آن به کمک هل دادن انجام میشود. در استاکر دستی، اوپراتور با اهرم تلمبه زده ، به کمک پای خود شاخک ها را حرکت داده و بار را منتقل میکند.
    این وسیله مناسب بار های سبک است و از این رو در فروشگاه ها و انبار های کوچک استفاده میشود.
    استاکر دستی بلند پهن دارای دکل کشویی دو تکه بوده و در صنایع مختلف سبک و فروشگاه ها چاپخانه ها استفاده زیادی دارد.

    استاکر برقی

    این استاکر ها به کمک برق کار کرده و بایستی همواره به پریز برق وصل باشند. در این وسیله، تمام حرکت ها و جا به جایی ها و حرکت ها به کمک پنل متصل به برق و دستگاه به دست اپراتور انجام میشوند.
    استاکر برقی دارای انواع مختلفی میباشد:
    استاکر نیازمند به برق مستقیم تک فاز یا سه فاز
    در این نوع، دستگاه به پریز برق یا سیم سیار وصل میشود که طبیعتا در استفاده دچار محدودیت است. نکته مثبت استفاده از این استاکر، قیمت مناسب آن میباشد.

    استاکر شارژی

    در این نوع استاکر، وسیله به کمک شارژ باطری خود کار میکند. واضح است که این استاکر مانند دیگر وسایل شارژی، به برق متصل نیاز ندارد. این وسیله محدودیت استفاده در محیط نداشته و قیمت بالاتری دارد.
    استاکر شارژی خودکششی محصولی به قیمت معقول بوده و از مفید ترین مدل های استاکر است که شاخک های آن قابل تنظیم است.

    استاکر نیمه برقی

    عملکرد این دستگاه، مشابه نمونه شارژی و برقی است اما با این تفاوت که حرکات افقی دستگاه صورت دستی با هل دادن و حرکات انتقال بار و عمودی به صورت برقی و با کمک پنل انجام میشود.

    نحوه کار کردن با جک پالت

    اهرمی که روی دستگیره این دستگاه قرار دارد، شامل سه حالت است که اولی برای کاستن ارتفاع شاخک ها که تخلیه بار را انجام میدهد، دومی برای جا به جا کردن بار و سومی به جهت بالا بردن شاخک ها به کار میرود. به این ترتیب، شخصی که با این دستگاه کار میکند، موقعیت را تنظیم کرده و با این سه حالت کار میکند.
    جهت انجام کار با جک پالت، فرد پشت وسیله می ایستد و اهرم را تنظیم میکند. پس از آن، دسته را بالا و پایین برده که به این ترتیب، به کمک پمپ بادی ارتفاع شاخک ها بیشتر میشود. بعد از آن، وسیله را جلو برده تا شاخه های آن داخل پالت واقع شوند. بعد از این مراحل، فرد بایستی اهرم را در قسمت وسط قرار دهد تا جک پلات جا به جا شود. در مرحله آخر، اهرم را به بالا برده و ارتفاع شاخک ها را میکاهد تا شاخه ها از پالت بیرون برود.

    نحوه کار با استاکر

    نحوه کار با استاکر

    این وسیله، شباهت زیادی به لیفتراک دارد ولی از لحاظ اندازه از آن کوچک تر بوده و قابلیت محدود تری دارد. به عبارتی، استاکر ها بالابر کارخانه ها، مغازه های بزرگ، انبار ها و فروشگاه ها هستند. حداکثر وزنی که این وسیله میتواند بالا ببرد، معمولا 2 تن است.
    استاکر ها به دلیل مکانیزمی که دارند، خطری برای محیط زیست نداشته و فضا را آلوده نمیکنند. این وسیله به کمک برق یا دستی کار میکند.
    حمل بار با این دستگاه کاملا ایمن بوده و به اجناس صدمه ای وارد نمیکند. این وسیله حجم نسبتا کمی را اشغال کرده و از بدنه اصلی، دو شاخه، جایگاه اپراتور و اهرم تشکیل میشود.
    نحوه کار با این وسیله به این صورت میباشد که شاخک ها ذر پایین بار ها و تحت کنترل اهرم خواهند بود. پس از آن اپراتور به کمک اهرم ها، بار را به طرف بالا و به طرف دیگر هدایت میکند.
    هرقدر طول شاخک های بالابر کوتاه باشد، قدرت استاکر برای جا به جایی بار بالا میرود. از طرف دیگر، هرقدر ارتفاع شاخه ها بیشتر شود،بایستی وزن بار کم شود تا عمر قدرت دستگاه کم نشود.

    تفاوت جک پالت و استاکر

    به طور کلی این دو ماشین کارکردی شبیه به هم دارند اما مواردی آنها را از هم متمایز کزده است که در ادامه بررسی میکنیم:
    جک پالت، قدرت کمتری داشته و در جا به جایی وزن محدودیت کمتری دارد. اما از سوی دیگر استاکر های برقی وزن بالایی را میتوانند حمل کنند و کاربرد گسترده تری دارد.
    جک پالت میتواند بار و پات را در طول زمین جا به جا کند اما استاکر میتواند بار را تا ارتفاع بالاتر و حدنود حداقل یک و نیم متر از زمین، حرکت بدهد. درواقعا معمولا جک پالت بار را به حالت افقی و استاکر در ارتفاع جا به جایی انجام میدهد.
    وجود جک اسکاتر در فروشگاه ها و کارخانه ها الزامی تر است چون بالا بردن بار های سنگین به کمک نیروی انسانی امکان پذیر نمیباشد.

    نتیجه گیری با ابزارچی

    همانطور که در این مقاله گفته شد، جک پالت و استاکر، ماشین هایی جهت جا به جایی بار در فروشگاه های بزرگ، کارخانه ها و انبار ها است. تفاوت جک پالت و اسکاتر، در نحوه جا به جایی، مکانیزم کار و وزن متحمل است. این دو وسیله، از مواردی هستند که حتما باید در کارخانه ها و مکان هایی که حمل بار صورت میگیرد، وجود داشته باشند.
    این مقاله توسط ابزارچی، بهترین فروشگاه ابزارآلات ایرانی و خارجی آماده شده و هدف آن شرح کاربرد و تفاوت جک پالت و استاکر است که امیدواریم مطالعه آن برای شما مفید بوده باشد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای