تفاوت پروفیل بر و فارسی بر 1
  • بررسی تفاوت پروفیل بر و فارسی بر به کاربران کمک می کند تا یک ابزار مناسب و کاربردی تر را خریداری نمایند. همان طور که می دانید اولین و مهم ترین گام برای شروع هر فعالیتی، انتخاب ابزار درست است. اره های مختلف و متنوعی در بازار وجود دارد که بنا به نیاز کاربران ساخته شده اند و قابلیت ایجاد برش های دقیق، ایمن و با زوایه را دارا هستند که از جمله این دستگاه ها می توان به اره پروفیل بر و اره فارسی بر اشاره کرد. عملکرد و طراحی این اره ها تقریباً شبیه به هم بوده ولی با این وجود تفاوت هایی نیز با هم دارند. بر همین اساس در این مطلب قصد داریم پس از معرفی این دو نوع اره به بررسی تفاوت های آنها بپردازیم.

    معرفی اره پروفیل بر

    قبل از بررسی تفاوت پروفیل بر و فارسی بر به معرفی و بررسی ویژگی های پروفیل بر می پردازیم. اره های پروفیل بر از ابزارآلات کاربردی برقی بوده که از آنها برای برش فلزات مخصوصاً پروفیل استفاده می شود. اگر چه از این ابزارآلات در زمینه های کاری دیگر از جمله برش سطوح سیمانی، بتنی، فولادی و آلیاژهای آلومینیومی نیز استفاده می شود، ولی با این وجود این دستگاه به طور اختصاصی جهت برش انواع پروفیل طراحی شده است. دلیل آن نیز می تواند جنس و سختی سطوح مختلف باشد که به مرور باعث کندی تیغه های صفحه برش پروفیل بر شده و کار در چنین شرایطی ممکن است به دستگاه و حتی خود کاربر نیز آسیب وارد کند.

    اره پروفیل بر1

     

    در طراحی این دستگاه ها از یک بازوی متحرک در کنار یک گیره نگهدارنده استفاده شده است که به همراه دیسک برش و موتور دستگاه اجزای سازنده این اره ها را تشکیل می دهد. تیغه های برش بکار رفته در این دستگاه ها از قطر 300 میلیمتر و ضخامت 3 میلیمتری برخوردار بوده و عملیات برش را با کیفیت بالا انجام می دهند. این دستگاه ها به دلیل قدرت برش و امنیت کاری بالایی که دارند مورد توجه بسیاری از کاربران قرار می گیرند. همچنین با این اره ها مخصوصاً مدل های کشویی آنها می توان انواع برش های زاویه دار، مورب و غیره را انجام داد.

    معرفی اره فارسی بر

    در ادامه بررسی تفاوت پروفیل بر و فارسی بر لازم است به معرفی و بررسی ویژگی های فارسی بر نیز بپردازیم. اره فارسی بر از ابزارآلات کاربردی در زمینه های کاری مختلف بوده که از آن برای برش های زاویه دار استفاده می شود. از این دستگاه ها اغلب در زمینه نجاری و برش چوب استفاده می شود ولی با این وجود از آنها می توان برای برش فلزاتی چون آلومینیوم نیز استفاده کرد. این اره ها با توجه به نوع برشی که دارند نام گذاری شده اند. برش فارسی یا فارسی بری نوعی برش بوده که در آن می توان با استفاده از اهرم دستگاه زاویه برش را که در حالت معمول 90 درجه است به هر زاویه دلخواهی مانند 45 درجه تغییر داد. از آنجایی که زاویه برش 45 درجه بسیار پرکاربرد بوده از این اره ها با عنوان 45 درجه بر نیز یاد می شود.

    اره فارسی بر 1

    در طراحی اره فارسی بر در کنار موتور دستگاه و تیغه برش، از میله های متحرک و اهرم هایی استفاده شده است که بر روی بازوهای تیغه دستگاه قرار گرفته اند. با حرکت دادن این میله ها و اهرم ها، به آسانی می توان زاویه برش تیغه ها را متناسب با نیاز کاری تغییر داد. البته در طراحی این دستگاه ها از نقاله متحرک نیز استفاده شده است تا عملیات تنظیم زاویه به راحتی صورت گیرد. همچنین مدل هایی از این دستگاه ها در دسترس هستند که در طراحی آنها از کشوهایی استفاده شده است. این کشوها آزادی عمل کاربران را در استفاده از این ابزار بالا برده و با استفاده از آن می توان انواع برش های افقی، عمودی و ترکیبی را انجام داد و حتی به طراحی لگو نیز پرداخت.

    بهترین مدل و مارک اره برقی (پروفیل بر، فارسی بر و غیره)

    تفاوت پروفیل بر و فارسی بر

    این اره ها از نظر طراحی و عملکرد بسیار شبیه به هم بوده ولی اگر از نظر تخصصی بخواهیم آنها را مورد بررسی قرار دهیم دارای تفاوت هایی هستند. تفاوت پروفیل بر و فارسی بر اغلب به نوع زمینه کاری آنها برمی گردد و اینکه از این اره ها به صورت تخصصی در چه زمینه هایی استفاده می شوند. اره های پروفیل به منظور برش انواع پروفیل توپر و توخالی طراحی شده اند ولی اره های فارسی بر بیشتر در زمینه کار با چوب مورد استفاده قرار می گیرند.

    هر چند که در زمینه های کاری مختلف از جمله برش انواع فلزات می توان از هر دوی آنها استفاده کرد ولی عمده کاربرد پروفیل برها در کارهای سنگین بوده و از فارسی برها اغلب در کارهای سبک استفاده می شود. در حالت کلی می توان گفت که اره فارسی بر نوعی اره پروفیل بر بوده که به منظور اجرای کارهای سبک و با جزئیات بالا طراحی شده است؛ در حالی که از اره های پروفیل بر اغلب برای برش اجسام سخت استفاده می شود.

    البته تفاوت پروفیل بر و فارسی بر در شکل و طراحی آنها دیده می شود که این طراحی به زمینه کاری و نوع برش هایی که قرار است با استفاده از این دستگاه ها صورت گیرد بستگی دارد. از آنجایی که زمینه های کاری استفاده از فارسی برها با جزئیات بیشتری همراه بوده، در طراحی این دستگاه ها از بازوها و انعطاف بیشتری استفاده شده است تا آزادی عمل بیشتری را به کاربر بدهد. در طرف مقابل در ساخت پروفیل برها که به منظور برش اجسام سخت طراحی شده اند از موتور و تیغه های قدرتمندتری استفاده شده است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱۴ رای