تفاوت دریل گیربکسی و چکشی و معمولی1
  • شناخت تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی به کاربران کمک می کند تا یک دریل مناسب با شرایط کاری و نیاز خود را خریداری نمایند. این ابزارها بسته به قدرت موتور و نوع مته بکار رفته در طراحی آنها قابلیت سوراخکاری چوب، پلاستیک، سنگ، بتن و فلزات را دارند. این ابزارآلات در انواع و مدل های مختلفی چون دریل معمولی، گیربکسی و چکشی به بازار عرضه می شوند که ما در این مطلب قصد داریم ضمن معرفی ویژگی های آنها، به بررسی تفاوت این دستگاه ها بپردازیم.

    آموزش و نحوه تعویض سه نظام دریل

    ویژگی های دریل معمولی (تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی)

    دریل های معمولی از ابتدایی ترین و ساده ترین ابزارآلات برقی در زمینه مته کاری سطوح بوده که اغلب از مصارف خانگی برخوردار هستند. از این ابزارآلات برای سوراخکاری سطوح مختلفی چون دیوار سبک، چوب، پلاستیک و غیره استفاده می شود. این دریل ها به دو صورت برقی و شارژِ در دسترس هستند که مدل برقی آنها با برق شهری و مدل شارژ آنها نیز با باتری های مخصوص و قدرتمندی کار می کنند. توان این دریل ها با وات نمایش داده می شود و هر چه این مقدار بیشتر باشد، قدرت دریل در سوراخکاری سطوح مختلف بیشتر خواهد بود.

    دلایل اصلی خرابی چکش تخریب

    دریل معمولی1

     

    بهترین دریل چکشی صنعتی و خانگی | راهنمای خرید پر کاربرد ترین دریل چکشی

    ویژگی های دریل چکشی

    دریل چکشی از ابزارآلات رایج سوراخکاری بوده که در آن از قابلیت چکشی نیز استفاده شده است. از این ابزار برای سوراخ کردن دیوار و بتن استفاده می شود و کاربرد زیادی در حفاری سنگ دارد. این دریل ها دارای دو حالت معمولی و چکشی بوده که بنا بر شرایط کاری می توان از هر کدام از آنها استفاده کرد. همچنین قابلیت چکشی بکار رفته در این دریل ها باعث افزایش سرعت دستگاه در فرایند سوراخکاری می شود. از این نوع دریل ها معمولاً در مته کاری سطوح سخت مانند سنگ، بتن و آجر استفاده می شود و در مقایسه با سایر دریل ها از قیمت بالاتری برخوردار هستند.

    دریل چکشی1

    ویژگی های دریل گیربکسی

    در این بخش و در ادامه بررسی تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی به معرفی و بررسی ویژگی های دریل گیربکسی می پردازیم. در طراحی دریل های گیربکسی از یک گیربکس دو حالته استفاده شده است که در جلوی موتور دستگاه تعبیه می شود. با استفاده از این گیربکس می توان قدرت و سرعت دریل را متناسب با شرایط و نیاز کاری بالا و پایین کرد. این دریل ها برای سوراخکاری با قدرت بالا و سرعت پایین طراحی شده اند و از عمده کاربرد آنها می توان به قلاویزکاری، باز و بسته کردن پیچ های سفت و سوراخکاری سطوح سخت اشاره کرد.

    دریل گیربکسی1

     

    تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی

    همان طور که اشاره کردیم دریل ها با توجه به زمینه کاری مورد استفاده در انواع و مدل های مختلفی عرضه می شوند و شناخت تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی می تواند به کاربران در انتخاب یک ابزار مناسب کمک زیادی کند. در زیر به معرفی و بررسی چند مورد از این تفاوت ها خواهیم پرداخت:

    بهترین مارک ها و مدل های دریل بتن کن

    تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی در عملکرد

    یکی از تفاوت های این دریل ها در نحوه عملکرد آنها بوده، بدین صورت که مته بکار رفته در دریل های ساده پس از راه اندازی فقط توانایی چرخش به دور محور طولی خود را دارد و در زمینه انتقال قدرت نیز به صورت ثابت عمل می کند. در حالی که مته بکار رفته در دریل چکشی علاوه بر حرکت چرخشی دارای حرکت چکشی بوده و دستگاه به مته در حال چرخش نیز ضرباتی را وارد می کند. در دریل های گیربکسی برعکس دریل های معمولی از سیستم انتقال قدرت متفاوت استفاده شده است که بسته به شرایط کاری و با استفاده از گیربکس تعبیه شده در آنها می توان قدرت دستگاه را کم و زیاد کرد.

    مقایسه دریل بوش با ماکیتا | مزایا و معایب دریل بوش و ماکیتا

    تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی در زمینه کاری

    سرعت چرخش در دریل های معمولی به دلیل ساختار ساده تری که دارند بیشتر از دریل های چکشی بوده و از ظرافت و دقت کاری بیشتری برخوردار هستند. ممکن است برای شما پیش آمده باشد که دریل در حین کار قدرت کافی جهت سوراخکاری سطح را نداشته باشد. در چنین شرایطی به مته و سه نظام دریل فشار مضاعفی وارد شده که باعث می شود کاربر نتواند کنترل لازم بر مته را داشته باشد. در این مواقع دریل گیربکسی می تواند یک گزینه مناسب و مطمئن برای شما باشد. همچنین در زمینه های کاری که با سطوح سخت مواجه هستید دریل چکشی می تواند از عملکرد بهتری برخوردار باشد. این دریل ها در حین نفوذ ضربات متعددی را وارد می کنند که باعث افزایش سرعت کاری دستگاه می گردد.

    مقایسه دریل بوش با رونیکس | مزایا ، معایب و مشخصات

    تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی در نوع مته

    یکی دیگر از تفاوت های این دستگاه ها در نوع مته های مورد استفاده در آنهاست. در دریل های چکشی از سه نظام سه فک استفاده شده است که باعث می شود دامنه گسترده ای از مته ها از جمله مته شش سر و مته گرد را بر روی آنها نصب کرد. در حالی که دریل های گیربکسی به دلیل مجهز بودن به سوکت قفلی تنها قابلیت اتصال مته های شش سر را خواهند داشت. همچنین نوع مته های مورد استفاده در این دستگاه ها تأثیر زیادی بر عملکرد آنها در شرایط کاری خاص دارد.

    نمایندگی دریل بوش در تهران | فروش و تعمیرات دریل بوش

    تفاوت دریل گیربکسی، چکشی و معمولی در اندازه و ابعاد

    تفاوت دیگر این دریل ها در اندازه، ابعاد و وزن آنها بوده که این دستگاه های کاربردی را از هم متمایز می کند. در دریل های گیربکسی برعکس دریل های چکشی و معمولی از سه نظام های قطور و بزرگ استفاده نمی شود و همین امر نیز کوچک بودن ابعاد آنها در مقایسه با سایر مدل ها را به همراه خواهد داشت. همچنین کار با این دریل ها در محیط های تنگ و با فضای محدود آسان‌تر بوده و کنترل آنها راحت تر است. از آنجایی که در دریل های گیربکسی گشتاور لازم در حین کار تنها از حرکت چرخشی دریل تأمین می شود، برعکس دریل های چکشی فشار چندانی به مچ دست کاربران وارد نمی گردد و کار کردن با آنها در فرایندهای کاری طولانی آسان‌تر است.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۵ رای